Mirna je odrasla, spremenila videz in besedila. Foto: Osebni arhiv
Mirna je odrasla, spremenila videz in besedila. Foto: Osebni arhiv
Mirna Reynolds
Včasih je bila Mirna divje dekle, ki smo jo poznali po številnih incidentih. Foto: MMC RTV SLO

Sicer ostaja v popu, vendar želi pisati bolj zrela in resna besedila. Po vrnitvi iz Tajske lahko pričakujemo tudi nov videospot. Več o tem je povedala v pogovoru za MMC.

Pesem Punčka iz porcelana je zgodba o ženski, katere življenje je zaznamovala ločitev staršev. Kako to, da ste se odločili za tako iskreno izpoved?
Želela sem storiti korak naprej od lahkotnih skladb, ki sem jih ustvarjala prej. Vedela sem, da bom nekoč to zgodbo povedala. Pesem je bila napisana že pred enim letom, vendar se mi takrat še ni zdelo primerno, da jo izdam.

Ste pesem izdali predvsem zaradi sebe ali ste jo želeli komu posvetiti?
V prvi vrsti sem jo izdala zaradi sebe. Zame je to pomenilo olajšanje, saj sem v sebi nosila težko breme. Posvečena pa je vsem, ki imajo in so imeli podobne težave kot jaz. To je za vse otroke in njihove starše. Pesem je izšla pred enim tednom in glede na prve odzive se, na žalost, veliko ljudi najde v tej skladbi. Upam, da bo komu tudi pomagala in mu olajšala bolečine.

Lahko v prihodnosti pričakujemo živahne pesmi ali več balad, kot je ta?
Živahne pesmi še lahko pričakujete, vendar pa bodo besedila drugačna. Zdi se mi, da je čas besedil pesmi Zdravnik in Kavboj mimo. Tudi sama sem odrasla in si želim biti pevka še čez 15 let, ko bom pela bolj resne pesmi, zato sem počasi začela delati na tem. Naredila sem korak v drugo smer in mislim, da bom hodila po tej poti.

Spodaj lahko poslušate Mirnino novo pesem.

Ste morda pomislili, da bi posneli kakšno pesem tudi v soul in kantri stilu, ki sta vam všeč?
Moja najljubša zvrst je kantri, vendar menim, da v Sloveniji ni priljubljen. Ostala bom v popu z določenimi primesmi, kar delam že ves čas. Večji poudarek bo na spremembi besedil, ki bodo bolj resna. Že naslednja skladba, ki jo pripravljam, bo ljubezenska in zelo čustvena.

Boste za katero od teh skladb posneli tudi videospot, lahko pričakujemo izid albuma?
Načrti so se trenutno prestavili, saj prihodnji teden odhajam na Tajsko. Ko se vrnem, pa bom imela čas, da naredim spot. Veliko še nisem razmišljala o tem. Za zdaj pa tudi nimam dovolj pesmi, da bi izdala samostojen album.

Se na Tajsko odpravljate na počitek?
Ja, odpravljam se na dopust za en mesec, sama. Že odkar se ukvarjam z glasbo, nisem bila na dolgih počitnicah. Veliko sem nastopala in se vedno odrekla potovanjem.