Foto:
Foto:

Glavni namen velike študentske prireditve, ki so jo letos že organizirali v dveh drugih univerzitetnih mestih, Mariboru in Portorožu, je za eno noč prenesti goriški utrip in njeno kulinarično posebnost, mortadelo, v slovensko prestolnico in druga večja slovenska mesta.

Tudi letošnja Mortadeljada ohranja svoje osrednje sporočilo "Povezujemo mlade", saj organizatorji menijo, da njeno srce kljub številnim spremembam skozi leta ostaja nespremenjeno. Prizadevajo si, da prireditev, ki je bila prvotno namenjena mladim z Goriške in nato celotne Primorske, čim bolj zaživi med mladimi s celotne Slovenije in jih ob začetku pomladi vsaj za eno noč razbremeni študijskih obveznosti.

Na odru tudi Kreslin in Kingstoni
Nastopili bodo Happy ol McWeasel, ki bodo odprli ljubljansko Mortadeljado in Zmelkoow. Za njimi bo na oder stopil Vlado Kreslin, takoj za njim pa prihaja presenečenje letošnje Mortadeljade. S plesnimi ritmi bodo Mortadeljado sklenili Kingstoni, od množice pa se bo poslovil DJ Lovro.

Ves čas prireditve bo obiskovalcem na voljo tudi poseben šotor z elektronsko glasbo, ki jo bodo vrteli DJ Jaka, DJ Shark in DJ Sylvain, tako da bodo zagotovo zadovoljeni še tako različni okusi.

Če boste ljubljansko Mortadeljado slučajno zamudili, se lahko 25. marca odpravite v Novo Gorico, kjer bo potekala finalna prireditev.

J. R.