Damjan Murko pravi, da je v zakonskem življenju neizmerno srečen. Foto: Uradna spletna stran
Damjan Murko pravi, da je v zakonskem življenju neizmerno srečen. Foto: Uradna spletna stran
Damjan Murko
Nekaetri pravijo, da te po poroki na ljubljeno osebo veže le prstan. A Murko je drugačnega mnenja. Foto: Osebna spletna stran

Velika poroka, ki je stala več deset tisoč evrov, je bila njegova in Majina želja.

"Poroka se zgodi le enkrat v življenju!" še vedno navdušen razlaga Murko. In kako je potekala poročna noč? "Do petih, pol šestih zjutraj je trajala zabava, potem pa sva z Majo le užila malo več zasebnosti. Ponesel sem jo čez prag, pred tem sem posteljo že posul z rožnatimi lističi, to pa je bil le še začetek najine romantične noči."

Mladi par razmišlja tudi o otrocih, a za zdaj še niso v načrtu, Murko pravi, da pač bodo, ko bo Bog dal. "Boste pa vi prvi, ki boste izvedeli," je dodal v smehu. Njegova žena Maja pa že ima enega otroka, ki ga nikoli nista želela izpostavljati javnosti. Priznava, da je bil dober odnos z njenim 9-letnim sinom predpogoj, da je do poroke sploh prišlo, saj tudi sam pravi, da je dober odnos med njima nujen.

"Mediji potrebujejo mene!"
Na očitke, da je bila poroka samo medijska potegavščina, odgovarja: "Ali se vam zdi, da jaz potrebujem promocijo? Mediji potrebujejo mene!" Ni pozabil dodati, da se je na poroki trlo fotografov, ki jih on ni povabil, ampak so prišli po svoji volji, saj so le trije novinarji "imeli ekskluzivo". Mimo njih se je komaj prebil iz limuzine do cerkve, kjer je obljubil zvestobo svoji nevesti. Povedal je še, da po šestih letih nastopanja ne potrebuje več toliko medijske pozornosti, kot jo je na začetku svoje kariere.

Pesem Srečen, ker sem moški je posvečena Maji
Damjan Murko pa z romantičnimi gestami ne bo začel šele po poroki, saj je že pred tem dogodkom Maji posvetil več pesmi. Tudi njegova največja uspešnica Srečen, ker sem moški je namenjena prav njej.

Na medene tedne se par ni odpravil takoj po poroki. Odpotovala bosta čez dva tedna, kam, pa štajerski slavček ni hotel izdati. Povedal je le, da ne tako daleč, kot sta sprva domnevala, a da bosta vseeno prebivala v hotelu s petimi zvezdicami.