Komisija je ocenjevala vse od časa kuhanja do čistoče in okusa bograča. Foto: RTV SLO
Komisija je ocenjevala vse od časa kuhanja do čistoče in okusa bograča. Foto: RTV SLO

Murska Sobota je bila danes v znamenju kuhanja bograča, mesne enolončnice madžarskega izvora.

Stroga komisija, ki je izbrala tri najboljše, je ocenjevala po več merilih. Poleg okusa in videza mesne enolončnice so pomembni tudi priprava na samo kuho, potek dela, čistoča in red na delovnem mestu, čas priprave in seveda usklajenost bograča z receptom.

Tudi pri ocenjevanju gibanice so bili sodniki strogi - poleg oblike rezine in njenega videza so bile pomembni tudi debelina posameznih plasti, število teh, njihovo zaporedje pa tudi aroma in skupni vtis, ki ga je pustila slaščica.

Prireditev, ki so jo prvič organizirali leta 1997 (takrat je sodelovalo 15 ekip), je potekala na letnem vrtu Restavracije Zvezda v Murski Soboti. Letos se je prireditve udeležilo rekordno število ljudi, zasluge za to pa ima tudi lepo vreme.