Marko Janko (skrajno desno) se kljub natrpanemu urniku na izboru odlično počuti in upa na odličen rezultat. Tudi s konkurenti se odlično razumejo, kot je vidno na fotografijah. Foto: Erik Ferfolja
Marko Janko (skrajno desno) se kljub natrpanemu urniku na izboru odlično počuti in upa na odličen rezultat. Tudi s konkurenti se odlično razumejo, kot je vidno na fotografijah. Foto: Erik Ferfolja

Urnik je peklenski. Vstajamo nekaj pred šesto zjutraj, v posteljo pa ležemo šele ob enih ali dveh ponoči.

Marko Janko
V preteklih dveh tednih so se tekmovalci udeležili številnih pomembnih sprejemov. Med drugim jih je gostil guverner Džakarte Fauzi Bovo. Indonezijski veljak je spregovoril tudi z našim predstavnikom in z njim poziral pred fotografskim objektivom. Marko ga je presenetil z nacionalnim darilom, lectovim srcem. Foto: Erik Ferfolja

Gostitelji so se odlično pripravili in tekmovalcem ter ekipam z vseh celin sveta ponudili luksuzne storitve, iz Džakarte za MMC sporoča slovenski lastnik licence za omenjeni lepotni izbor, Erik Ferfolja.

Lestvico z ene izmed stavnic, na kateri se Marko uvršča na odlično drugo mesto, si oglejte tukaj.
Slovenski predstavnik se je na Vzhod po besedah Ferfolje odpravil brez večjih pričakovanj. Prve dni je skupaj s preostalimi lepotci preživel v Džakarti, kjer so se zvrstila uradna snemanja. Nato je poletel na "sanjski" Bali. "Urnik je peklenski. Vstajamo nekaj pred šesto zjutraj, v posteljo pa ležemo šele ob enih ali dveh ponoči," je dejal modrooki Marko. Fant pa se kljub utrujenosti odlično počuti in se trudi predstavljati slovenske barve v najboljši luči.

"Najboljša organizacija do zdaj"
Mnogi so mnenja, da gre za najboljšo organizacijo izbora do zdaj, še pravi Ferfolja. Fantje so ves čas varovani, vozijo se s kombiji z zatemnjenimi stekli, na prizorišča pa jih spremlja tamkajšnja policija. Za nekaj dni so poleteli na najbolj priznano turistično destinacijo, otok Bali. Gostoljubju po besedah Ferfolje "kar ni bilo videti konca". Dogodivščina, obarvana s kulturnim in turističnim dogajanjem, bo prav vsem ostala v lepem spominu, je prepričan.

Po uradnih snemanjih in fotografiranjih so se že pojavile prve stavnice. Po Petru Klincu, ki je lani osvojil zavidanja vredno osmo mesto, je slovenski predstavnik Marko Janko spet med favoriti. Kar neverjetno se zdi, da lahko tako majhna država enakovredno tekmuje s svetovnimi velesilami, je navdušen Ferfolja. Poleg Marka sodijo v ožji krog favoritov še predstavniki Belgije, Grčije in Čila.

"Držimo pesti za Marka!"
V naslednjih dneh se bodo zvrstila predtekmovanja. Za zdaj še neznana mednarodno obarvana žirija bo do sobote izbrala 15 finalistov.

Pod veličastni finalni dogodek, ki bo potekal v petek, 20. novembra, v osrednjem parku v Džakarti, se bo podpisala indonezijska nacionalna televizija. Najprej se bodo predstavile vse sodelujoče države, nato pa bosta voditelja razkrila 15 finalistov. V sklepnem delu bosta sledila jagodni izbor petih superfinalistov in razglasitev.

"Držimo pesti, da bomo lahko vse do razglasitve navijali za našega predstavnika in se veselili vnovičnega uspeha Slovenije na moškem svetovnem lepotnem tekmovanju Mister International!" je končal Erik Ferfolja.

Letos se za naslov mistra international potegujejo lepotci iz 40 držav. Zmagovalcu bo krono predal lanski mister Bruno Kettels iz Bolivije.

Več fotografij z Markove "indonezijske dogodivščine" si oglejte v fotogaleriji.

Urnik je peklenski. Vstajamo nekaj pred šesto zjutraj, v posteljo pa ležemo šele ob enih ali dveh ponoči.

Marko Janko