Anja in Aleš sta sproščeno in spretno krmarila med vprašanji, ob koncu pa tudi nasmejano nazdravila s tekmovalcema. Foto: MMC RTV SLO
Anja in Aleš sta sproščeno in spretno krmarila med vprašanji, ob koncu pa tudi nasmejano nazdravila s tekmovalcema. Foto: MMC RTV SLO
Na počitnice bo peljal družino

Radijski voditelji se običajno skrivajo za svojim glasom, tokrat pa so vrata odprli tudi drugim novinarjem in fotografom, ki so bili priče finalni oddaji priljubljenega kviza Miss! Evro kviz na Valu 202.

Znanje finalistov sta preizkušala Aleš Smrekar in Anja Hlača Ferjančič, da je vse potekalo brez zapletov, pa je skrbel "nadzornik" in idejni oče kviza Damjan Zorc. Finalista, ki sta si nastop priborila z zmagami v prejšnjih oddajah, sta ob zavitih in včasih zavajajočih vprašanjih prebivalcev različnih evropskih držav tiho razmišljala, se potila, brskala po leksikonu in iskala namige o temi zadnje oddaje - biotski raznovrstnosti Evrope.

Ste serijo oddaj Miss! Evro kviz zamudili? Za pokušino vam v poslušanje ponujamo oddaji iz prejšnjega (o zdravju v Evropi) in predprejšnjega tedna (Vesoljska Evropa).

Na koncu je roke visoko v zrak dvignil 44-letni Simon Telban z Vrhnike, ki si je tako kot večina otrok želel postati astronavt, nazadnje pa ostal na tleh kot varnostnik na japonskem veleposlaništvu in postal ponosni očka dveh sinov.

Za nagrado na počitnice
Že v kvalifikacijskem kvizu je bil z znanjem o Evropi med uspešnejšimi, do finala kviza Miss! Evro kviz pa je uspešno odgovarjal na vprašanja, povezana z zgodovino evropskega združevanja na temo "Evropa ni le Evropa", s poznavanjem "vesoljske" Evrope pa se je uspešno prebil povsem na vrh. Tokrat je zmago zapečatil z odgovorom na vprašanje, da se evropskim bizonom po slovensko reče tudi - zobri. Bi vi to vedeli? Preveč razočaran ni bil niti poraženec, Andrej Gazvoda iz Kranja.

Telban je za nagrado prejel potovanje za dve osebi na Zelenortske otoke, na to rajsko destinacijo pa bo skušal spraviti kar vso družino. Za MMC je po zmagi dejal, da so se mu zdela vprašanja ravno prav težka, morda v prejšnjih oddajah še bolj kot v finalni. Pa vendar, tudi v zadnji oddaji je prav prišla tudi obilica sreče: "Danes sem zadnji odgovor vedel, drugo pa je bilo bolj kot ne ugibanje," je bil pošten Simon, ki je še dodal, da se je na oddajo s tako raznovrstnimi in nepredvidljivimi vprašanji nemogoče pripraviti.

Na počitnice bo peljal družino