Novo skladbo je Natalija promovirala z zapeljivo fotografijo, na kateri si prsi zakriva s pasom nekdanjega svetovnega prvaka v kikboksu. Foto: Tibor Golob
Novo skladbo je Natalija promovirala z zapeljivo fotografijo, na kateri si prsi zakriva s pasom nekdanjega svetovnega prvaka v kikboksu. Foto: Tibor Golob
Natalija Verboten
Natalija pravi, da je Zavec preprost, priden, delaven moški in odličen športnik. Foto: Arhiv Natalije Verboten

Vedno se je toliko govorilo o teh mojih prsih. 18 let že to delam, pa sem na idejo fotografa Tiborja Goloba rekla, zakaj pa ne, /.../ ker mi je že vse skupaj smešno.

Sem res zelo srečen človek, ker imam rada svoje delo, tudi po vseh teh letih.

Natalija Verboten
Natalija pravi, da za njeno lepo postavo skrbi sin Max, s katerim izvajata vse mogoče vaje. Foto: Tibor Golob
Natalija Verboten

Natalija Nacionale se je za MMC spominjala svojih prvih uspehov: "Skladba Rdeč ferrari je čisto nepričakovana naredila velik bum med poslušalci in z njo sem postala prepoznavna. Krasno je bilo. Veliko nastopov, veliko izkušenj, poznanstev in sodelovanja z glasbeniki se je zgodilo v tem času. Upam, da mi je od takrat uspelo svoje delo nadgraditi. Želim si delati kakovostno glasbo za zabavo in vedno iščem neke nove izzive."

Po skoraj 13 letih od preboja na slovensko zabavnoglasbeno prizorišče še vedno obožuje svojo službo. In na kaj je najbolj ponosna v svoji karieri? ''Ponosna in vesela sem, da me po vseh teh letih prepevanja ljudje še vedno radi poslušajo in obiskujejo moje nastope."

Počaščena, da je nastopila pred Zavcem
Njena nova skladba Knockout, ki je delo Aleša Klinarja in Anje Rupel, pa je navdušila celo slovenskega boksarskega šampiona Dejana Zavca. Natalijo je njegova organizacijska ekipa povabila, da jo zapoje tik pred Dejanovim dvobojem za naslov medcelinski prvaka.

''Dejan oziroma naš Mr. Simpatikus mi je rekel, da mu je skladba Knockout zelo všeč, česar sem izjemno vesela in obenem sem izredno počaščena, da so me povabili na sobotni boksarski spektakel,'' je komentirala Verbotnova. Ob tej priložnosti je boksarskega šampiona tudi spoznala. "Dejan se mi zdi preprost, priden, delaven moški in odličen športnik. Zelo prizemljen človek," meni Verbotnova.

Sicer pa postavna mamica šport spremlja predvsem zaradi moža, saj doma redno gledajo tekme. Spremlja predvsem nogomet in košarko, pa z napol priprtimi očmi zaradi udarcev. Včasih jo je zanimalo streljanje z zračno puško, ki ga je tudi trenirala, vendar pravi, da bolj zaradi koncentracije, ki je potrebna pri tem športu kot zaradi streljanja. Trenutno se z nobenim posebnim športom ne ukvarja, saj je dovolj dejavna doma: "Moj glavni trener je moj 16-mesečni sin Max. Imava vse športne kombinacije, kolikor se jih lahko spomnite, od teka do počepov in prevalov."

Težko dočakala sina Maxa
Po rojstvu sina Maxa je pevka priznala, da si je vedno želela veliko družino, ne ve pa, ali bo to zaradi zdravstvenih težav mogoče. Z možem Dejanom Bojičem sta se že za prvega sina zelo trudila in doživela veliko težkih trenutkov. "Upam, da če bo zdravje dalo, če bo življenje dalo, če bo narava dala, da bomo še družino povečali. Če pa ne, sva pa z Maxom vseeno najbolj srečna na svetu," pravi 35-letna pevka.

Pozirala zgoraj brez
Natalija ni presenetila le z novo skladbo, ampak tudi z novimi fotografijami. Številnim je uresničila željo in pozirala zgoraj brez, oziroma je bila "oblečena" le v šampionski pas Tomaža Barade, nekdanjega profesionalnega svetovnega prvaka v kikboksu. Kako to, da se je po toliko letih moledovanja moških le odločila odvreči oblačila? "Vedno se je toliko govorilo o teh mojih prsih. 18 let že to delam, pa sem na idejo fotografa Tiborja Goloba rekla, zakaj pa ne, bom odvrgla modrček in pokazala - hrbet, ker mi je že vse skupaj smešno."

Pogreša svoj drugi poklic
Velenjčanko pa poznamo tudi v vlogi voditeljice. Sama vodenje pogreša, saj, kot pravi, obožuje svojo službo petja in vodenja. "Sem res zelo srečen človek, ker imam rada svoje delo, tudi po vseh teh letih." Tokrat se po daljšem premoru vrača pred kamere. Skupaj z Andrejem Hoferjem bo vodila festival Slovenska polka in valček.

S Hoferjem že dolgo sodelujeta, med drugim sta skupaj dve leti vodila oddajo Pri Joževcu, tako da se že dobro poznata in nista imela težav s pripravami na vodenje festivala Slovenska polka in valček. "Sva podobnega značaja in rada se šaliva, tako da upam, da bova s tem tudi malo začinila festival."

Polka in valček sta Verbotnovi seveda blizu, saj tudi sama izvaja narodno-zabavno glasbo. "Rada ji prisluhnem. In zdi se mi, da je v zadnjem času veliko novih mladih skupin z zanimivimi skladbami, kar je v to zvrst prineslo veliko svežine in priljubljenosti. Vsi, tako mladi po letih in srcu, jo obožujejo, tudi pogosteje o njej slišimo v medijih in pogosteje se predvaja."

Ostaja v zabavni glasbi
Glede glasbenih zvrsti se pevka sicer nikoli ne omejuje, tako da lahko v prihodnosti pričakujemo še kakšen izlet v druge glasbene vode, kot na primer takrat, ko je skupaj s skupino Šank Rock posnela skladbo Hočeš-nočeš. "Drugače pa me poslušalci poznajo kot izvajalko zabavne glasbe. Zabavljaštvo je moj poklic, in to bo vedno ostala rdeča nit."

Več v priloženem intervjuju.

Spodaj lahko prisluhnete novi Natalijini skladbi Knockout in priredbi skladbe, ki jo je ustvarila skupina SKaTER. "Gre za še malo bolj plesno priredbo, primernejšo za klube. To je že naše šesto sodelovanje," je razložila Natalija. Ogledate si lahko tudi fotografije s snemanja videospota za omenjeno skladbo, ki bo na ogled čez nekaj dni.

Vedno se je toliko govorilo o teh mojih prsih. 18 let že to delam, pa sem na idejo fotografa Tiborja Goloba rekla, zakaj pa ne, /.../ ker mi je že vse skupaj smešno.

Sem res zelo srečen človek, ker imam rada svoje delo, tudi po vseh teh letih.

Natalija Verboten