Brigita Šuler snema nov album, pred 14 dnevi je izdala nov singl, zato za nogomet ni imela časa. Foto: MMC RTV SLO
Brigita Šuler snema nov album, pred 14 dnevi je izdala nov singl, zato za nogomet ni imela časa. Foto: MMC RTV SLO
Marko Vozelj
Marko vedno navija za Slovenijo, a tokrat na žalost te možnosti ni imel. Foto: MMC RTV SLO
Jasna Kuljaj
TV-voditeljica in imitatorka Jasna Kuljaj navija za Hrvaško. Foto: RTV SLO/Gregor Dinghauser

Brigita Šuler nam je pojasnila, da za gledanje nogometa nima časa, saj snema novo ploščo, poleg tega pa je zaposlena še s številnimi nastopi.

"Če slučajno ujamem kakšno tekmo, jo pogledam in 'padem noter'. Sicer pa nogometa ne spremljam," pravi svetlolaska in dodaja, da nogometne 'scene' ne pozna prav dobro.Tudi zato nima svojega favorita in med Eurom ni navijala za nobeno ekipo.

"Navijam pa za Slovence, seveda. Škoda, da jih ni bilo na Euru. Če bi se uvrstili na prvenstvo, bi verjetno bolj spremljala kot sicer," je še pristavila.

"Pomembno je le, da je tekma dobra"
Podobno pravi tudi Marko Vozelj: "Vedno navijam za Slovenijo, a jih na Euru na žalost ni bilo." Marko pravi, da je nogomet seveda spremljal, a ni imel posebnega favorita. "Mislim, da so v finalu Španci pošteno zmagali, saj so pokazali več od Nemcev."

Marko je še pojasnil, da ni navijal za nikogar, saj ni ravno oboževalec katere izmed reprezentanc. "Rad pa gledam dober nogomet. In ni pomembno, ali je to tekma med Urugvajem in Tanzanijo ali pa med katerima drugima državama. Popolnoma vseeno mi je, kdo igra, le da je tekma dobra. In na tem prvenstvu je bilo kar nekaj dobrih tekem."

Favorit Jasne Kuljaj Hrvaška
Tudi Jasna Kuljaj je kljub zasedenemu urniku spremljala evropsko prvenstvo v nogometu. Finala sicer ni gledala, a se je uresničila njena napoved, da bo v finalu igrala Nemčija, čeprav za njo ni navijala.

Njen favorit je (v smehu pove, da morda tega ne bi smela reči zaradi medsosedskih odnosov) bila Hrvaška. Najljubši nogometaš pa ne prihaja iz Hrvaške, niti iz katere koli druge reprezentance. Na vprašanje ali ima najljubšega slovenskega športnika oziroma nogometaša, pa je skrivnostno odgovorila, da so to delikatne teme: "Spravili ste me v zadrego... ne dajem izjav." Kuljajeva nam je s tem dala misliti, da morda le ima svojega najljubšega nogometaša.

Pevka Nuša Derenda priznava, da je prvenstvo bolj slabo spremljala, saj ni imela časa gledati tekme. Se je pa pohvalila, da so jo pred časom klicali z nekega radia in jo vprašali, kdo bo zmagal, pa je rekla, da bo zmagala Španija: "In sem zadela! Čeprav nimam pojma o nogometu. Sem imela pač srečo." Nuša še pravi, da doma nogomet bolj kot ona spremljajo mož in sinova, ki sta nogomet nekaj časa tudi trenirala: "Takrat smo tekme še bolj zagreto spremljali kot zdaj, ko sta se fanta vrgla v rokomet."

Sicer pa pravi, da bi bilo vse drugače, če bi šlo slovenski reprezentanci malo bolje, kot ji gre: "Potem bi pa najbrž glasno navijala." Dodaja še, da rada pogleda dobro tekmo, a da najpogosteje nima časa, saj jo zaposlujejo nastopi: "Tudi finale sem spremljala le toliko, da sem izvedela rezultat."

D. S./T. K.