Mojca vas bo popeljala v bližnje in daljne kraje, kot je na primer indonezijski turistični biser Bali. Foto: Arhiv TV Slovenija
Mojca vas bo popeljala v bližnje in daljne kraje, kot je na primer indonezijski turistični biser Bali. Foto: Arhiv TV Slovenija
Dnevno-informativni program
Med informativnimi vsebinami med poletjem na sporedu oddaja Tednik, prav tako oddaje Polnočni klub, Intervju, Družinske zgodbe in Večerni gost. Studio City boste lahko spremljali tudi julija, Pogledi Slovenije pa se po poletnem predahu v redni televizijski spored vrnejo v začetku meseca septembra. Foto: Arhiv TV Slovenija

Tudi če niste v "nizkem startu" za odhod na dopust in nimate še rezerviranih počitnic ali kupljene letalske karte, ker boste v poletnih mesecih ostali doma za kupi dela, študijskega gradiva ali drugih obveznosti, boste imeli vsaj enega zvestega prijatelja - Televizijo Slovenija, s katero si boste lahko krajšali čas od jutra do noči.

Brez glasbe bi bilo dolgčas
Petkovi in sobotni večeri bodo glasbeno obarvani, saj bo Razvedrilni program ob petkih ponudil neposredne prenose in in posnetke narodno-zabavnih festivalov v Vurberku, Števerjanu, na Graški gori, Ptuju in še kje, sobotni poletni večeri pa bodo obogateni s posnetki koncertov zvezd slovenske zabavne glasbene scene, kot so Helena Blagne, Alenka Godec, Nuša Derenda, Tanja Žagar, Oto Pestner, Kingston, Orleki, Zoran Predin in Vlado Kreslin.

Ob torkih zvečer se na male zaslone vrača nova serija popotniških oddaj Čez planke. Z Mojco Mavec boste julija obiskali štiri zanimive regije, ki v sebi skrivajo sto obrazov: Istro, Vojvodino, Južno Tirolsko in Bali. V avgustu pa vas bo Mojca popeljala po Poljski, Bosni in Hercegovini, Kosovu in Južnoafriški republiki.

Najboljši kolesarji, plavalci, atleti ...
Seveda ne bo šlo brez športnih prenosov za največje sladokusce. Na "dvojki" boste tako lahko še naprej uživali v prenosih najhitrejšega športa, formule 1, športni program pa bo ponudil tudi prenose z največje kolesarske dirke, francoskega kroga, ter štirih svetovnih prvenstev - v plavanju, judu, atletiki in veslanju.

Bodite na sceni s Poletno sceno
Čeprav gredo poleti možgani na pašo, pa ne bo oddiha za informativni program, ki bo še naprej pripravljal vse dnevno-informativne oddaje, do jeseni se poslavljajo le jutranja poročila.

Novost so pripravili v uredništvu oddaj o kulturi, ki bo od 25. junija pa vse do konca avgusta sodelovalo z reportažami in vklopi v posebno polurno oddajo Poletna scena, ki bo nastajala v sodelovanju dopisniške mreže Televizije Slovenija ter sodelavcev iz Regionalnih RTV-centrov v Kopru in Mariboru. Oddaja bo potekala v živo vsak večer od ponedeljka do nedelje ob 23. uri na TVS 1. Naši novinarji in novinarke se bodo oglašali s terena, se pogovarjale z gosti, obiskovalci in ustvarjalci različnih prireditev po Sloveniji.

In še in še ...
Ker bodo šole zaklenile vrata, bodo ob dopoldnevih glavni doma otroci. Da se ne bi dolgočasili, bo na prvem programu vsako jutro čas od 8.00 pa vse do 11.50, ob koncih tedna pa med 7.00 in 10.30, namenjen mladim gledalcem. S počitnicami obarvano poletje bo ponudilo deset tednov jutranjih otroških programov. Počitniški programski bloki, ki bo potekali med 27. junijem in 2. septembrom, bodo vsebovali najrazličnejše oddaje - tako nove kot stare, pa tudi nekaj tistih, ki jih čez leto niste utegnili pogledati.

Televizijci pa seveda niso pozabili niti na vse ljubitelje domačih in tujih dokumentarcev, verske vsebine, resno glasbo ter filme in nadaljevanke, pri katerih je res pestra izbira. Odločitev, kaj si boste privoščili, tako res ne bo lahka.