Tanja Ribič pravi, da je materinstvo naredilo njeno življenje kakovostnejše. Foto: RTV SLO
Tanja Ribič pravi, da je materinstvo naredilo njeno življenje kakovostnejše. Foto: RTV SLO
Nina Ivanič, femme fatale leta 2007
Nina Ivanič: 'Materinstvo vsakogar spremeni.' Foto: RTV SLO

Materinstvo ti da moč, da lahko vse lažje opravljaš

Tanja Ribič

Materinstvo je najboljša šola za odpravo egoizma.

Nina Ivanič

Igralka Tanja Ribič je za MMC povedala, da se je vedno zgledovala po svoji mami."Mama je bila en tak model, in strah me je bilo ,preden sem postala mama tudi sama," je za MMC povedala Tanja, mamica dveh hčerk, Zale in Ele.

Tanja je delala tudi med nosečnostjo in kmalu po porodu. "Mojo nosečnost smo vključili v scenarij in mi trebuščka ni bilo treba skrivati. Po porodu, med snemanjem filma Ljubezen, Traktor in Rock'n'roll pa smo sekvence prilagajali dojenju," je povedala Tanja.

Družina je za oba na prvem mestu
V veliko pomoč ji je bil tudi partner Branko Djurič - Djuro. "Osnova vsega pa so skupni pogledi na življenje. Za naju oba je na prvem mestu družina, tako se doplnjujeva. Osnova je, da se imata partnerja rada," je še povedala Tanja in dodala, da je Djuro večkrat vstajal ponoči in potolažil malo Elo.

Na oder tri mesece po porodu
Igralka Nina Ivanič pa je za MMC povedala, da se je po rojstvu prvega sina Luke vrnila na odre že po treh mesecih. "Bilo je naporno. Z mano sta na predstavo hodila mož in sin. V ozadju sem ga dojila in mirila, bilo je zelo stresno," je povedala Nina, ki kot svobodna umetnica ni imela klasičnega porodniškega dopusta.


Po rojstvu drugega sina Mihe pa se je odločila za enoletni premor. Nini so pri starševskih obveznosti v veliko pomoč predvsem njen mož in njeni starši. "Moj mož je požrtvovalen in je pripravljen paziti na otroke, pomagajo pa nama tudi moji starši, ker so moževi v Mariboru in tako preveč oddaljeni," je dodala Nina.

Včasih se čutim prikrajšano
Nina je povedala, da so obdobja, ko ima veliko dela in ne more biti s sinovoma toliko, kot bi si želela. "Pridejo obdobja, ko se čutim malo odrinjena od družine, prikrade pa se tudi občutek krivde, vendar pa tem obdobjem sledijo tista, ko sem lahko z otrokoma več kot druge mame," je dejala Nina in dodala, da če potegne črto, je morda več z otrokoma kot druge, redno zaposlene mamice.

"Materinstvo vsem spremeni življenje"
Nini je materinstvo spremenilo življenje. "Po mojem mnenju ni človeka, ki mu ga ne bi. Tisti, ki pravijo, da jim otroci ne bodo diktirali življenja ... to je larifari. Otrok te spremeni, moraš se prilagajati najšibkejšemu členu, ki je v tem primeru otrok. Otrok je najboljša šola za odpravo egoizma v tem smislu, da si prej gledal le na svoje potrebe in potrebe partnerja in si marsikaj privoščil. S prihodom otroka pa se začneš prilagajati in hvalabogu,da je tako," je sklenila še Nina.

A. M.

Materinstvo ti da moč, da lahko vse lažje opravljaš

Tanja Ribič

Materinstvo je najboljša šola za odpravo egoizma.

Nina Ivanič