Filmarjem bo streho nad glavo tokrat nudilo Kočevje. Foto: BoBo
Filmarjem bo streho nad glavo tokrat nudilo Kočevje. Foto: BoBo

Šlo naj bi za hollywoodsko produkcijo, ki naj bi snemala film s Tomom Cruisom, je poročal POP TV. Znani holywoodski igralec se je namreč v zadnjih mesecih mudil v naši okolici, saj je v Italiji snemal prizore za akcijski film Misija: Nemogoče.

Kot pravi župan, podrobnih informacij o tem, kdo snema, nima. Tudi tisti, ki so do zdaj v Kočevju delali z omenjeno filmsko ekipo, so morali podpisati dogovor, da o zadevi ne bodo govorili. "Je pa čutiti, da je proračun ekipe zelo velik in da ne gre za snemanje zgolj neke tretjerazredne produkcije," je za STA dejal kočevski župan.

Občina je po njegovih besedah pri zadevi za zdaj sodelovala v delu, kjer je šlo za organizacijo zaprtja ceste Strma reber. "Naprošeni smo tudi bili, da pomagamo pri zagotavljanju nastanitvenih zmogljivosti za snemalno ekipo, ki je kar zajetna. Mislim, da je bil govor o 150 in več ljudeh, ki so nastanjeni delno v Kočevju, delno v okolici in delno tudi na Hrvaškem," pravi župan.

Po poročanju omenjene televizije naj bi ekipa začela snemati prihodnji teden, ko bo v Kočevje pripotoval še njen preostali del.

Dva akcijska filma v slovenskih hribih

To je sicer že tretjič v zadnjih mesecih, da Slovenija gosti tuje snemalne ekipe za večji projekt.

Sorodna novica Snežni vihar na Krvavcu: MMC na snemanju filma Neskončna nevihta z Naomi Watts

Konec marca in na začetku aprila je 400 ljudi napolnilo Bovec, saj so na našem najvišje ležečem smučišču pod okriljem Amazon Studios snemali akcijski film. Tudi tam je morala celotna ekipa podpisati dogovor, da podrobnosti ne bo razkrivala.

Še pred tem so si Američani "sposodili" še eno slovensko smučišče – Krvavec. Visokoproračunska ameriško-britanska produkcija je za pet tednov v Slovenijo pripeljala tudi hollywoodsko zvezdnico Naomi Watts, ki je posnela akcijski film preživetja Neskočna nevihta.

Film je posnet po članku Tya Gagna "Visoki kraji: Stopinje v snegu pripeljale do čustvene rešitve" o resnični zgodbi veteranske pohodnice Pam Bales. Mama, medicinska sestra in gorska vodnica, je bila na solopohodu na Mount Washington v zvezni državi New Hampshire, ko je sredi snežnega neurja našla sedeti v snegu podhlajenega moškega, ki ga je nato lastnoročno in v nevarnih vremenskih razmerah zvlekla z gore.