Novi minister za promet je tudi novi Pomurec leta. Foto: EPA
Novi minister za promet je tudi novi Pomurec leta. Foto: EPA
Katja Vrdujka
Katja se je rodila 31. maja 1995 v Murski Soboti in stanuje v Beltincih, poleg atletike je nekoč trenirala tudi košarko in je odlična učenka. Foto: Osebna spletna stran

Minister Žerjav je Pomurce (poslušalci radia Murski val in bralci Vestnika so mu namenili kar 7,793 glasov) prepričal, ker naj bi "zbral dovolj poguma, da je leto pred parlamentarnimi volitvami in le nekaj mesecev pred predsedovanjem Slovenije Evropski uniji" sprejel ministrsko mesto. V obrazložitvi je zapisano, da je to "velik zalogaj osebnega in političnega tveganja". Mlada atletinja Vrdujka pa je na uličnem teku v Murski Soboti zmagala v absolutni konkurenci žensk in prepričala 594 Pomurcev. Na radiu Murski val je bila zmagovalka meseca oktobra.

Za petami zmagovalcema
Takoj za Žerjavom se je v glasovanju za Pomurca leta uvrstil Pomurec meseca julija Štefan Pavlinjek, ki je v Sarajevu prejel nagrado za Naj menedžerja jugovzhodne Evrope. Tretje mesto so bralci dodelili Pomurcu meseca aprila, kuharskemu mojstru in avtorju kuharske knjige Bog Žegnaj Branku Časarju.

Pri izboru za Pomurko leta 2007 se je za Vrdjuko uvrstila predsednica tekstilne sekcije pri soboški območni obrtni zbornici Metka Jošar, ki je na soboški srednji poklicni in tehniški šoli organizirala modno revijo z naslovom Bodimo lepi vedno in povsod. Na tretje mesto je bila izglasovana novinarka Pomurskega madžarskega radia v Lendavi Ella Pivar iz Rakičana.

Naslov podelili že 17-krat
Radio Murski val in časopis Vestnik sta na silvestrovo Pomurca in Pomurko leta razglasila že sedemnajstič zapored, so še zapisali organizatorji. V vsej zgodovini tovrstnih glasovanj je bilo tokrat oddanih največ, skupno kar 16.559 glasov. Za laskavi naziv se je potegovalo 12 moških in žensk, ki so postali Pomurci in Pomurke posameznih mesecev, od lanskega decembra do letošnjega novembra. Prek radijskega glasovanja je v desetih dneh glasovalo 400 poslušalcev, bralci časopisa Vestnik pa so poslali skupno 127 glasovnic. Po podatkih organizatorjev je bilo največ glasov poslanih prek SMS-sporočil.