Preden se odpravimo po nakupih, dobro premislimo, kaj potrebujemo. Foto: MMC RTV SLO
Preden se odpravimo po nakupih, dobro premislimo, kaj potrebujemo. Foto: MMC RTV SLO
Jožica Brodarič
Jožica Brodarič pravi, da je smiselno kupovati klasične kose oblačil v klasičnih barvah. Foto: Stane Sršen

"Vedno kupujmo le tisto, kar res potrebujemo," svetuje Jožica Brodarič. Pogosto kopičimo kupe oblačil, kar pa tudi sicer, ko ni razprodaj, ni smiselno, še meni modna poznavalka, ki se v zadnjem času ukvarja tudi s številnimi drugimi stvarmi.

Kaj pa vi kupujete na razprodajah? Imate morda kakšne posebno nakupovalno taktiko? Veseli bomo, če boste vse to in še več delili z nami v komentarjih pod novico.

Smiselno je kupovati klasiko
Sicer pa Brodaričeva verjame, da je na razprodajah smiselno kupovati le večne, klasične kose oblačil, in ne tisto, kar bo čez leto ali dve iz mode. "Na razprodaji kupim samo take stvari, ki so malo trajnejše, na primer klasičen črn plašč. Take stvari so navadno tudi zelo drage, na razprodajah pa jih dobiš malo ceneje," razlaga poznavalka modne scene.

"Če najdem nekaj ustrezne velikosti, če je tudi barva bolj klasična - če na primer ni neki plašč ciklamne ali vijolične barve, ki bo čez dve leti že čisto pase - in če mi material ustreza, ga pa kupim," še pravi.

Tudi k nam se širi Amerika
Jožica Brodarič sicer še pojasnjuje, da se ji razprodaje ne zdijo nič slabega, saj imajo tako, še posebno v teh kriznih časih, mnogi možnost precej ceneje kupiti kakšen kos oblačila. Na vprašanje, ali so razprodaje sploh še smiselne, glede na to, da nas v prodajalne z oblačili, obutvijo in podobnim že decembra vabijo s številnimi popusti, pa pravi, da se pač tudi k nam širi "ameriški način, kjer razprodaje in popuste začenjajo že konec novembra".