Iščeta se posameznik in njegova najljubša slovenska pesem, ki je zaznamovala njegov prelomni življenjski dogodek, pojasnjuje voditeljica Eva Cimbola. Foto: Dejan Nikolič
Iščeta se posameznik in njegova najljubša slovenska pesem, ki je zaznamovala njegov prelomni življenjski dogodek, pojasnjuje voditeljica Eva Cimbola. Foto: Dejan Nikolič
Prijavite svoje najbližje za nepozabno presenečenje! Foto: RTVSLO
Rubrika bo prepletena s celotno oddajo, ekipa se bo oglašala s terena in sproti sporočala, kje in s kom so, kaj se dogaja, da bodo gledalci lahko ves čas v pričakovanju, kaj bodo naredili na koncu. Foto: Dejan Nikolič

Znotraj nove oddaje Ne se hecat' z Nino Osenar in Borisom Kobalom bo namreč na terenu povezovala rubriko, s katero želijo presenečati Slovence.

"Vsak posameznik ima pesem, ki mu je najljubša ali pa ga nanjo vežejo prav posebni spomini - spomni ga na poroko, na kakšen poseben jubilej ali kaj podobnega. Iščemo predvsem tiste posameznike, ki imajo v povezavi z neko pesmijo take spomine, da jih bomo resnično presenetili in osrečili," Eva začne pogovor za MMC.

V pričakovanju presenečenja skozi celotno oddajo
"Želimo si, da bi lahko presenetili posameznika, ki ima na določeno pesem in glasbenika neke posebne spomine. Ob tem pa bi radi na terenu povezali njegove prijatelje in sorodnike, da bomo vsi skupaj pripravili posebno presenečenje. Z ekipo se bomo pripeljali pred njegovo hišo, stanovanje ali katero drugo lokacijo, tam postavili oder, ozvočenje in luči, na koncu pa posameznika presenetili z njegovo ljubljeno skladbo, ki jo bo zapel dotični glasbenik," nadaljuje.

Rubrika bo prepletena s celotno oddajo, ekipa se bo oglašala s terena in sproti sporočala, kje in s kom so, kaj se dogaja, da bodo gledalci lahko ves čas v pričakovanju, kaj bodo naredili na koncu.

"Bistvo naše rubrike je to, da nekoga presenetimo z njegovo skladbo in mu pokažemo, da ne potrebuješ denarja, materialnih stvari, daril. Da nekoga osrečiš in ga presenetiš, ne potrebuješ veliko - vse, kar potrebuješ, sta volja in to, da si se zanj pripravljen potruditi," je prepričana svetlolaska.

Prijave se sprejemajo na elektronskem naslovu presenecenje@rtvslo.si ali telefonski številki 01 475 3309.

Ob prijavi sporočite ime in priimek osebe, ki jo želite presenetiti, ter njeno najljubšo slovensko pesem, ki je zaznamovala njen prelomni življenjski dogodek.


Sreča na koncu naj premaga začetne dvome
Toda Slovenci nismo kot Američani, za katere je jok pred kamero v resničnostnih šovih nekaj povsem običajnega. Se ustvarjalci oddaje ne bojijo, da bo varovanje zasebnosti ljudi odvrnilo od tega, da bi svoje ljubljene prijavili za sodelovanje?

"Morda ima kdo pomisleke, ali bi sploh prijavil svojega bližnjega za presenečenje, in se sprašuje, kako bo, ko bo to gledala vsa Slovenija. Pa vseeno mislim, da Slovenci vendarle nismo tako zelo zadržani. Sploh pa gre pri presenečenjih za pozitivna čustva, ki človeka na koncu razveselijo in osrečijo, in namen te rubrike ni takšen, da bi posegali v intimo posameznika. Radi bi jih zgolj presenečali in jim pripravili nekaj, kar jim bo ostalo v dolgem in predvsem lepem spominu. Kakšno zgodbo bodo delili z nami, pa je odločitev posameznika," odgovarja Eva.

Presenečenja ljubi tudi v zasebnem življenju
Če pa bi morala Eva nekoga sama prijaviti v to rubriko, koga bi prijavila?

"Sama veljam za dekle, ki tudi v zasebnem življenju zelo rada presenečam ljudi, ki jih imam rada, zato bi bil seznam mojih potencialnih kandidatov kar dolg. Ko sta starša pred časom praznovala 50. rojstni dan, smo vsakemu posebej pripravili res lepa presenečenja. Za očeta sva s sestro na primer posneli daljši film, našli sva njegove prijatelje iz osnovne šole in iz otroštva," se pohvali.

"Včasih se vprašam, ali je na koncu tisti, ki dobi presenečenje, res bolj vesel od mene, ki ga pripravljam - včasih je že sama priprava teh presenečenj večje veselje kot nazadnje sama izvedba," v smehu prizna.

"Presenečenja so zame od nekdaj predstavljala malenkost, ki lahko šteje zelo veliko. Lahko gre le za sporočilo na kuhinjski mizi, pa z njim nekomu pokažeš, da ga imaš rad," pojasni. "Mi pa bomo ljudem pomagali, da za nekoga, ki ga imajo radi, naredimo res veliko stvar. Prednost televizije pa je v tem, da si bodo lahko čez nekaj let spet ogledali posnetke in jim bo ta dogodek resnično ostal v spominu," opozori na prednost sodelovanja v oddaji.

Spretno skrivanje vse do zadnjega
Kako pa jim bo glede na obsežnost projekta - snemalne ekipe, oder, ozvočenje - pred posameznikom uspelo skriti presenečenje, sploh če bo šlo za manjše slovenske kraje? "Načrt, kako bomo to prikrili, že imamo, vendar ga ne smem razkriti," se za konec skrivnostno posmeji Eva.