Matjaž (skrajno desno) je skupaj z druščino lani obstal v evrovizijskem polfinalu. Foto: MMC RTV SLO/P.S.
Matjaž (skrajno desno) je skupaj z druščino lani obstal v evrovizijskem polfinalu. Foto: MMC RTV SLO/P.S.

"Zna se zgoditi, da bodo tuji žiranti imeli občutek, tam ko nastopi rockovski del v skladbi, da je malo preveč v 'izi'. Če že greš mešati Oberkrainer, se pravi narodnozabavno glasbo z rockom, potem je res treba iti do konca," je v dvomih Matjaž.

Matjaž: Bilo je že boljše ...
Akademsko izobraženi glasbenik, ki je pravi virtuoz na violini, je razložil, da so mu bili prejšnji poskusi zlitja dveh glasbenih zvrsti bolj ljubi. Izpostavil je sodelovanje Big Foot Mame in ansambla Lojzeta Slaka pred dvema letoma.
"Tista priredba se mi je zdela veliko boljša, ker sta vseeno tako rockovski kot narodnozabavni del pristna. Tukaj pa se mi zdi, da so nekje na treh četrtinah malo pustili. Sem mislil, da bodo več predelali komad za Evrovizijo, če sem čisto iskren," je še razložil član skupine Quartissimo.

Vrnitev žirije: prednost ali slabost
Letos pa je Evrovizijo zaznamovala še ena novost - vrnitev žirije. "Zdi se mi da je prav, da je EBU uvedel žirijo tudi že v polfinalih ne samo finalih. Mislim, da malo razrečijo stvari, ki ne bi smele prej priti v finale," je nad novostjo zadovoljen violinist.