Novo leto mu ne pomeni nič posebnega. Foto: RTV SLO
Novo leto mu ne pomeni nič posebnega. Foto: RTV SLO
Jan Plestenjak

Letalske karte sicer še nima v žepu, za zdaj je še na čakalni listi, a upa, da bo vseeno dobil prost sedež. Potreboval pa bo le eno karto, saj bo na počitnice odletel kar sam, prijatelji ga namreč že čakajo na Tajskem.

Velikih pričakovanj za najdaljšo noč pa nekdanji pomorščak nima, saj novo leto jemlje le kot še eno noč zabave, ki jo drugi dan pospremi še glavobol. "Spremeni se samo datum, to je pa tudi vse. Kjer koli že nazdravim novemu letu, nikoli ne prebedim vse noči, ampak grem spat že okoli treh zjutraj," je dejal v kratkem pogovoru za MMC. Lani je sicer novoletne praznike preživel na smučanju v Avstriji, a je prišel domov zelo razočaran.

Oh, ta darila!
Praznične decembrske dni ima uspešni primorski podjetnik sicer rad, saj so mu okrašena slovenska mesta zelo všeč, preglavice mu povzroča le izbiranje in kupovanje daril. Kot za veliko drugih ljudi je sprehajanje po trgovinah zanj pravi napor, saj nikoli ne ve, kaj naj komu podari, pa naj bo to za novo leto ali rojstni dan.

"Vedno sprašujem druge za nasvet. Po drugi strani pa se zavedam, da je tudi mojim prijateljem verjetno zame težko izbrati kaj primernega," je dodal. Rajko pa letos vseeno ni čakal do zadnjega dne, saj je v Italiji že izbral okoli 30 daril za svoje poslovne partnerje.

Plestenjakovi kot najlepše darilo
Nikoli pa ne bo pozabil lanske in predlanske božične večerje, ko je sprejel povabilo družine Plestenjak. Pohvalil je vse po vrsti, mamo Doro in njena sinova Jana in Domna, saj meni, da so zelo vzorna družina, v družbi katere se vedno počuti dobro. "Božična večerja z njimi je bila najlepše božično darilo v mojem življenju," je sklenil.

C. R.