Družinica si bo čas za dopust lahko vzela šele jeseni. Foto: Osebni arhiv
Družinica si bo čas za dopust lahko vzela šele jeseni. Foto: Osebni arhiv
Saša Lendero
Videospot so posneli v treh dneh na štirih različnih krajih na Ljubljanskem barju. Foto: Osebni arhiv

Če bi se nekaterih življenjskih lekcij lahko hitreje naučila, bi se to zanesljivo zgodilo. Pa so nekatere šole trajale kar dolgo (smeh).

Saša Lendero z Ario
Saša je večkrat poudarila, da je bilo rojstvo Arie najlepši trenutek njenega življenja. Foto: Osebni arhiv
Saša Lendero
Ekipa je za videospot vstajala ob treh zjutraj, da bi ulovila mistično vzdušje zgodnjega jutra. Foto: Osebni arhiv

Hči Aria je junija upihnila prvo svečko, Saša pa je znova neločljivi del slovenske glasbene scene. Po vrnitvi se je najprej predstavila s skladbo Nedosegljiva, tokrat pa se predstavlja z novim izdelkom, za katerega je z ekipo spremljevalca in producenta Mihe Hercoga na Ljubljanskem barju posnela tudi videospot. Pesem govori o napakah, ki jih storimo, oziroma o tem, da nikoli ni pre pozno, da nekomu rečemo oprosti in začnemo znova.

Kaj, če sploh kaj, pa obžaluje v svojem življenju Saša, in kakšno je življenje v troje, pa v spodnjem MMC-jevem intervjuju. Na dnu članka pa si lahko ogledate njen novi videospot.

Besedilo za skladbo Nikoli ni prepozno ste napisali sami. Ste take vrste človek, da se pogosto gnjavite za stvari, ki jih niste naredili ali bi jih zdaj želeli narediti drugače, ali ste bolj človek, ki je zazrt v prihodnost?
V preteklosti sem svoje napake in slabe odločitve veliko bolj obsojala, jih v mislih neskončno mnogokrat podoživela in se ob tem ponovno počutila ponižano in nesposobno. Danes poskušam napake čimprej pozabiti, ohranim le lekcijo, spoznanje, ki mi bo v prihodnje morda pomagalo bolje presoditi situacijo in nanjo bolje reagirati. Napake delamo vsi in vesela sem, da sem se naučila sprejemati dejstvo, da so del življenja, tako kot uspehi. V resnici, z vsem srcem, verjamem v sporočilo pesmi ... Nikoli ni prepozno! Dokler dihamo! Že to, da smo še živi, je jasen znak, da naše poslanstvo na tem svetu še ni končano.

Za katero stvar v življenju vam je najbolj žal, da ste jo (ali pa je niste) storili? Drugače, katera je bila vaša najhujša napaka?
Ojej! Napak je bilo veliko, a vseeno prav velikih obžalovanj nimam. Danes imam celo občutek, da se je vse zgodilo natančno tako, kot je prav. Če bi se nekaterih življenjskih lekcij lahko hitreje naučila, bi se to zanesljivo zgodilo. Pa so nekatere šole trajale kar dolgo. (smeh) Sicer pa mi je morda še najbolj žal, da sem mnogo predolgo vztrajala v zvezi, ki je bila zelo uničevalna in zaradi katere sem doživela mnogo preveč žalosti.

Se kdaj naveličate snemati videospote ali je to še vedno neko posebno doživetje, poseben užitek?
Snemanja spotov znajo biti precej naporna, sploh, če želiš ujeti prve minute novega dne, ko je prav posebna svetloba in če imaš srečo, da ujameš kakšno jutranjo meglico. Takrat moraš vstati okoli treh zjutraj, da so ličenje, frizura in styling končani še pred sončnim vzhodom. Tega dela se nikoli posebno ne veselim, saj zgodnjega vstajanja res ne maram. Takrat namreč svoj – že tako nizek pritisk – dobesedno vlečem za sabo. (smeh) Je pa vedno lepo nekaj novega ustvariti iz niča vesolja! (smeh)

Snemali ste na Ljubljanskem barju. Ali za videospot sami izberete lokacijo, obleke, pričesko ali zaupate nasvetom preizkušenih sodelavcev?
Tokratno lokacijo sem zares izbrala jaz, saj Ljubljansko barje obožujem v vseh letnih časih. Je izredno raznoliko, kar kažejo vse štiri lokacije snemanja, in bi moralo biti kot vodno zajetje in izredno bogat ekosistem mnogo bolje ekološko zaščiteno. Sicer pa imam krasno ekipo, ki ji zelo zaupam.

Vaša hči Aria je junija dopolnila eno leto. Jo morda že vzamete s seboj na kakšen nastop?
Ne, na nastope je ne jemljem, saj zelo hrupnega ozvočenja nima ravno preveč rada, poleg tega pa sem sama zaposlena na odru, Miha pa pri mešalni mizi, tako da se ji res ne bi mogla posvetiti. Verjetno bi bili zato vsi trije precej tečni. (smeh).

Katere pesmice ji najpogosteje prepevate?
Trenutno so aktualne štiri pesmi in sicer: “Čuk se je oženil”, Čukova “Huba Buba”, moja “Nikoli ni prepozno” in “Morje nas vabi” mlade pevke otroških pesmic Hane Hervatski. Te štiri ima najraje! Zraven poskuša prepevati in živahno pleše.

Ste si že privoščili kaj poletnega dopusta ali imate glasbeniki drugačen ritem in si boste nekaj dni oddiha privoščili jeseni?
Uhhh ... (smeh) To je pa boleča tema! (smeh) … Ja, šele jeseni! V tem trenutku je namreč to povsem nemogoče, saj smo pred kratkim odprli terapevtski masažni center Aria, kjer ljudem pomagamo zmanjšati ali odpraviti različne bolečine in težave. To delo je čudovito, saj ni lepšega kot videti, kako ljudem resnično pomagaš. Je pa tudi zelo naporno, saj je potrebno neprestano izobraževanje, pa tudi odgovornost je ogromna. Poleg tega pa imam povprečno še približno dva nastopa na teden, cel kup naročil za besedila in kar nekaj produkcije.

Pred časom so se pojavile govorice, da ste drugič noseči, ki pa ste jih zanikali. Kako veliko družino si sicer želite?
Samo zato, ker so me videli pri klepetu z mojim porodničarjem dr. Merlom, so nekateri že prehitro sklepali. Trenutno ne razmišljam o povečanju družine, čeprav je bilo Ariino rojstvo najlepši trenutek mojega življenja, vsak dan z njo pa naju z Miho napolnjuje z resnično srečo.

Vas je kakšna od bodočih novopečenih mamic na slovenski sceni (Nuška Drašček, Lorella Flego, Natalija Verboten ...) vprašala za kakšen nasvet o starševstvu? Kaj ste/bi jim svetovali?
Z omenjenimi bodočimi mamicami nimamo prav veliko stikov, zato se s tako osebnimi vprašanji zagotovo obračajo na ljudi, ko so jim bližji. Vsem pa iz srca želim čim lepšo nosečnost, lahek porod in zdravega otročička. In da bi v materinstvu čimbolj uživale!

Če bi se nekaterih življenjskih lekcij lahko hitreje naučila, bi se to zanesljivo zgodilo. Pa so nekatere šole trajale kar dolgo (smeh).