Saška Lendero je silvestrovo preživela v krogu prijateljev. Foto: Uradna stran Saše Lendero
Saška Lendero je silvestrovo preživela v krogu prijateljev. Foto: Uradna stran Saše Lendero
Saška Lendero
Pevka žanje uspehe z novim albumom. Foto: Saša Lenedro

Lenderova ima pod svojim okriljem tudi nekaj znanih slovenskih pevcev, zato so trenutno njene ambicije najbolj uprte prav v njene varovance, ki bodo srečo preizkušali na prihajajočem izboru za slovensko pesem Evrovizije.

S Saško smo spregovorili tudi o tem, kako je preživela silvestrovo, kakšne (če sploh) so njene novoletne zaobljube in kako si je bila všeč kot sovoditeljica silvestrovega programa na RTV Slovenija.



Kje in v čigavi družbi ste pričakali v novo leto?
Za silvestrovo sem takoj po polnočnem ognjemetu stopila na mariborski oder in praznovala skupaj z Mariborčani in drugimi Štajerci ter s svojim spremljevalnim bendom (Sewer, Rok, Petko, Frenk in Agim) in spremljevalnima vokalistoma Andrejem (Babićem) in Ano. Pod odrom pa so se z mano veselili moj Miha, prijateljica in šefica Sabina, Dejko, ki vodi moj klub oboževalcev, ter še cela množica prijateljev in sodelavcev, pa seveda skupina Skater, ki je oder zasedla takoj za mano. Obiskala nas je tudi Alenka Gotar s svojo boljšo polovico. :-)

Ste si ogledali silvestrsko oddajo, v kateri ste nastopali? Ste bili zadovoljni s svojim nastopom in z izkušnjo sploh?
Ogledala sem si ponovitev in sem zadovoljna. Seveda bi zdaj kakšno malenkost izpeljala drugače, ampak v življenju je vedno tako (smeh).

Ste sprejeli kakšno novoletno odločitev, zaobljubo? Kaj pa načrti za leto 2009? (Je to sicer v vaši navadi, da si z novim letom zadate nove cilje?)
Niti ne. Obračune sama s sabo delam vsak večer, da se mi ne nabere preveč (smeh).

Ste zadovoljni s prodajnim uspehom novega albuma, ki je izšel pred kratkim?
Za zdaj sem dobila le informacijo po prvem tednu prodaje, ko so bili založniki zelo zadovoljni, za kaj več pa moramo počakati še kakšna dva tedna, da bo za nami vsaj en mesec na policah. Seveda držim pesti, da imam čisto pobeljene členke (smeh).

Kaj pa drugi "varovanci" vašega podjetja, imate s kom kakšne posebne načrte?
Prav z vsakim! Z Manco in Lango pa imamo v načrtu ... zmago na Emi! (smeh).

A. M.