Lani je festival obiskalo skoraj 10.000 obiskovalcev, letos pa organizatorji upajo na še več obiskovalcev, saj bo vse pripravljeno zanje. Foto: MMC RTV SLO
Lani je festival obiskalo skoraj 10.000 obiskovalcev, letos pa organizatorji upajo na še več obiskovalcev, saj bo vse pripravljeno zanje. Foto: MMC RTV SLO
Niet
Med drugim na oder Schengenfesta letos prvič prihajajo Nieti. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Tišler

Letos bo na festivalu, ki ga organizatorji oglašujejo kot "najbolj seksi festival pri nas", nastopilo kar več kot 23 skupin. Med njimi Prljavo kazalište, Dubioza kolektiv, Kad smo bili Bijelo dugme, Niet, Pankrti, Edo Maajka, Vlado Kreslin in Mali bogovi. S.A.R.S., Srečna mladina, Kultur Shock, Shyam, Pink Studio, Voyage, Superhiks, RevCo World, Lee Jay Cop, Dirtswitch, Low Peak Charlie, Liquf, The Qemists, Eight Bomb, CoverLover in Stara šula.

V sodelovanju z organizatorjem smo podarili 2 enodnevni vstopnici in 2 tridnevni vstopnici.
Enodnevni vstopnici prejmeta:
- Vili Stegne
- Matjaž Pekolj
Tridnevni vstopnici pa prejmeta:
- Kristina Hlebec
- Sanja Centa
Vstopnice prevzamete na blagajni samega festivala.

Festival bo potekal na novi lokaciji, ki je le lučaj oddaljena od prejšnje, kakšnih 100 metrov zračne linije. S tem so organizatorji poskrbeli, da nikakor ne bo zmanjkalo prostora tistim, ki si letos želijo prvovrstne zabave v okolju Vinice ob Kolpi, saj je vsaj enkrat večja, kot je bila dosedanja, posledično pa bodo na voljo tudi številna parkirišča neposredno ob kampu.

Posebnost festivala bodo letos zastonjski, še večji festivalski zabaviščni park, različne delavnice, nagradne in športne igre, številni didžeji pa tudi večja plaža (z otočkom sredi Kolpe), diskoteka na posebnem odru, poseben program na plaži, stand-up komiki in drugo.