Jadranka je zagrizena veganka, ki jo vodijo načela budizma. Foto: Peter Koštrun
Jadranka je zagrizena veganka, ki jo vodijo načela budizma. Foto: Peter Koštrun
Jadranka Juras in Nuša Derenda
Jadranka je večkrat sodelovala z drugimi slovenskimi pevci, pred časom je posnela tudi duet z Alenko Godec. (Na fotografiji si sicer deli oder z Nušo Derenda) Foto: Uradna spletna stran

Temnolasa Jadranka, ki velja za eno najboljših slovenskih pevk, že vrsto let krmari med džezom in popom. Septembra na police trgovin prihaja njen novi izdelek, album Reanimacija, ki bo izšel pri založbi Sedvex. "Vse pesmi sem že posnela, zdaj je čas še za 'miksanje in mastering', nato pa bo album končan," je za MMC dejala Jadranka, ki je namignila, da bo na novem izdelku bolj izrisana smer soula in r'n'b-ja. "Samo ime albuma pa seveda pomeni nadaljevanje moje prve zgoščenke Anima."

Jadranka za MMC piše tudi blog.

Tako kot na Animi se je Jadranka preizkusila tudi v ustvarjanju samih pesmi, ne le v petju. "Ne bi mogla reči, da sem avtorica kakšne pesmi v celoti, nekaj pesmi pa je deloma nastalo tudi po moji zaslugi, saj sem prispevala ali besedilo ali glasbo."

Partner in sodelavec v eni osebi
Pri njenem izdelku je sodelovala vrsta znanih imen, tudi Jani Hace in Lara Šiljevac, bolj znana kot Lara Love iz skupine Leeloojamais, prav poseben "gost" pa je bil Milan Stanisavljević, ki je hkrati Jadrankin partner. "Spoznala sva se na študiju v Gradcu. Jaz sem na tamkajšnji univerzi že diplomirala, on pa je vpisal magisterij," je dejala Jadranka in dodala, da nimata nikakršnih težav z usklajevanjem njunih urnikov.

V Dalmacijo, kam pa drugam?
Pevka, katere najbolj znane skladbe so Ko bi le vedel, Bushi, Seniorita, Motne vode, Še vedno verjamem in zadnja, Drugače ne znam, ki je prvi singel s prihajajočega albuma, bo dala novemu izdelku prednost tudi pred dopustom. "Kot vedno se odpravljam v Dalmacijo, ampak to še ne bo tako kmalu. Prej moram počakati, da bo album 'zunaj'."

Poslušajte skladbo Drugače ne znam, ki je "predhodnica" novega albuma Reanimacija.

Ker je Jadranka znana borka za pravice živali, pa se ne gre čuditi, da ji bo tudi na hrvaškem soncu družbo delal hišni ljubljenček, psička Kaja. "Sicer pa imam trenutno doma tri svoje mačke, dve oddajam, danes pa dobim še 'pošiljko' treh novih muck. A njih ne bom vozila s seboj."