Tadeja je tudi na Kitajskem široko nasmejana. Foto: Arhiv RTV SLO
Tadeja je tudi na Kitajskem široko nasmejana. Foto: Arhiv RTV SLO

Lepotice snemajo predstavitvene spote, fotografirajo se za kataloge in sodelujejo na različnih tekmovanjih. V veliki superfinale s petnajstimi lepoticami se bo namreč neposredno uvrstilo pet zmagovalk malih tekmovanj, kot so »talent show«, dobrodelnost, najboljši model ... Žirija pa bo izbrala še deset finalistk.

Lipicanci in lipa
Na eni od prireditev, ki so jo organizatorji pripravili zaradi skrbi za čisto okolje in spoznavanja narave v posameznih državah, so morale tekmovalke predstaviti enega zanimivejših krajev, značilne rastline in kamnine. Tadeja je svetu pokazala Lipico in lipicance, fotografije lipe, lipovega lista in cveta ter lipov čaj in med, predstavila pa je kamnine kalcit, vinski kamen in eklogit.

Odštevanje se začenja
Razglasitev najlepše Zemljanke letošnjega leta bo 1. decembra, prireditev pa bo neposredno prenašala tudi naša televizija. V žiriji naj bi poleg organizatorke Julie Morley sedeli še mis sveta 1975 iz Portorika Wilnelia Forsyth, televizijska voditeljica in nekdanja teniška igralka Annabel Croft , igralec Martin Kemp, televizijski napovedovalec in član skupine Blue Duncan James, modni oblikovalec Ben de Lisi ...