Ribičeva se vrača na glasbene odre. A je od drugih obveznosti odvisno, kako hitra bo vrnitev. Foto: Maja Potočnik
Ribičeva se vrača na glasbene odre. A je od drugih obveznosti odvisno, kako hitra bo vrnitev. Foto: Maja Potočnik
Tanja Ribič in Branko Đurić - Đuro
Branko in Tanja sta eden najslavnejših slovenskih zvezdniških parov. Tako ju je fotografski objektiv ujel pred tedni, ko sta se skupaj udeležila koncerta Kevina Costnerja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kevin Costner
Ribičeva je za MMC pojasnila, da jo je zelo zanimalo, kako se bo Costner znašel v pevski vlogi. In njegov nastop je ni razočaral. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Zakonca Tanja Ribič in Branko Đurić – Đuro nadaljujeta svoje ustvarjalno delovanje – tako v igralskem kot v pevskem svetu. "Moja glasba je tipično ženska, on je bolj rocker," je za MMC dodala Ribičeva.

Umetnika sta se pretekle mesece veliko pojavljala v rumenih medijih, predvsem na račun Đurove vloge v še vedno neimenovani ljubezenski zgodbi – filmskem projektu, pod katerega se je kot režiserka in scenaristka podpisala Angelina Jolie. In kako je Ribičeva pospremila najrazličnejša pisanja: "Z nasmeškom. To je lepo, da se dogajajo take stvari. Da se pišejo različne stvari, pa smo tudi že navajeni."

Zadnje dni preteklega leta se je na radijskih postajah pojavil novi singel igralke in pevke, ki je leta 1997 v Dublinu zastopala Slovenijo na Evroviziji s skladbo Zbudi se ter zasedla deseto mesto. "Obstajala je pesem in se mi je zdela simpatična, zato sem jo posnela. Ni bil namen, da se izda za božič, ampak mi je bila pesem najprej všeč in sem rekla, da mi leži. In sem se odločila, da jo odpojem," je o singlu Na božični večer povedala Ribičeva.

Skladba, kot je pojasnila pevka in igralka, ni napoved novega albuma: "Napovedujem samo to, da ga nameravam nadaljevati – dokončati album." Izdala nam je še, da naj bi bil album izpovedni. "Neke ženske subtilne duše in ne preveč odmaknjen od vsakdana. Težim k temu, da vsaka pesem pove neko zgodbo, v kateri se lahko ženska prepozna, obenem pa se izogibam banalnosti," je priznala Ribičeva.

Ključ do uspeha je 'lovljenje lukenj'
Sam album bi nastal že veliko prej, če bi se manj časa ukvarjala s svojo igralsko kariero, nam je pojasnila: "Ampak je treba stvari uskladiti. Loviš luknje, kakor se da."

Poleg kariere pa ji veliko časa vzame tudi starševstvo. Z režiserjem, igralcem in pevcem Đurom imata dve hčerki, 14-letno Zalo in petletno Elo. "Samo je super, ker se doma veliko o tem pogovarjamo, tudi zapojemo, to je ustvarjanje in zabava," je zatrdila pevka in igralka.

Za Đurom in Tanjo je že kar nekaj duetov – skupaj sta na primer odpela duet za odjavno špico filma Kajmak in marmelada, za bosansko tržišče pa sta skupaj zapela duet Briljantina. Pa jih bomo lahko kdaj videli skupaj še na koncertnih odrih? "Niti ne, ker se mi zdi, da nama različni komadi ležijo. Moja glasba je tipično ženska, on je bolj rocker. In mi je všeč, ko ga jaz gledam. Njemu pa je tudi všeč, če on mene gleda. Če sva oba gor, se ne morava gledati," je povedala v smehu.

Pevski talent izkorišča tudi na gledaliških odrih
Pevski talent pa izkorišča tudi na gledaliških odrih. Februarja jo čaka vloga v muzikalu: "Ni klasični muzikal, kakršnega bi si mogoče jaz še bolj želela. Pripravljamo priredbo Boccaciovega Dekamerona. Upam, da bo našel svoje poslušalce."