Tina zagotavlja, da po predaji krone ne bo izginila s prizorišča. Foto: Osebna spletna stran
Tina zagotavlja, da po predaji krone ne bo izginila s prizorišča. Foto: Osebna spletna stran
Tina Gaber
Žirija je lani v nasprotju s tradicijo preteklih let izbrala le eno zmagovalko. Foto: RTV SLO

Temnolasa 22-letna Ljubljančanka, ki poglede privablja predvsem s popolno postavo in bujnim oprsjem, na izboru svoje naslednice (ali dveh) ne bo imela veliko dela. Dejala je, da ne bo pojedla zarečenega kruha in se od naslova najlepše "havajke" za leto 2008 poslovila s pevskim nastopom, kot je to storila njena predhodnica Sabina Mali.

Tina se drži stran od mikrofona ...
"Samo ogledala si bom prireditev, sedela kot kraljica, nato pa predala lento. To je vse." Na tem tekmovanju poslavljajoča misica nikoli ne sedi v žiriji, zato Tini ne bo treba budno spremljati 12 finalistk. To so Alenka Pirnat, Tatjana Kovačević, Katja Knific, Tina Škrban, Daša Podržaj, Anja Kucko, Belma Halilovič Dervič, Marjana Baraga, Nermina Sijamhodžić, Jeanine Čoh, Barbara Podobnik in Tina Starc.

... voditeljstvu pa se ne more upreti
Tina, ki je doma iz Novih Jarš, je še povedala, da je v tem letu uživala in ga nikoli ne bi zamenjala, da pa po drugi strani tudi komaj čaka, da se od krone poslovi in gre naprej, saj ima kup novih načrtov. Kot je obljubila, jo bomo kmalu lahko videli na televizijskih zaslonih v vlogi voditeljice. "Kaj več ne smem povedati, samo to, da se dogovarjam že eno leto, a sem najprej želela predati naslov. Želim pa se tudi še bolj posvetiti poklicu fotomodela in manekenke."

"Slovenska scena manj zlagana, kot se zdi"
Pogosto se je pojavljala na družabnih prireditvah in na "tračarskih straneh". Ji to godi? "Da, všeč mi je obiskovanje prireditev, hkrati pa več pojavljanja v medijih pomeni tudi več poslovnih ponudb." Nad slovensko "zvezdniško" sceno je bila kot novinka pozitivno presenečena. "Sem mislila, da je bolj zlagana, a v resnici ni."

"Zaljubljena" v Javšnikov humor
Jo je morda kdo posebej navdušil, kakšna misica? "Joj, spoznala sem toliko deklet, da se ne bi mogla odločiti. Na začetku mi je nekaj nasvetov dala Manca Zver, razumem se tudi s Sabino Mali. Vsako dekle ima svoje cilje in želje, sama nočem biti nikogaršnja kopija. Od znanih pa me je z duhovitostjo navdušil Matjaž Javšnik."

A. P.