Pevka je bila med drugim del slovenske zasedbe izvajalcev, ki so nastopili ob skupini Elevators na Dnevu 202. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Pevka je bila med drugim del slovenske zasedbe izvajalcev, ki so nastopili ob skupini Elevators na Dnevu 202. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Po uspešnem izidu albuma priredb z območja nekdanje Jugoslavije Rastemo glasbenica - četudi je v četrtem mesecu nosečnosti - ustvarja naprej. "Prvi odzivi na album Rastemo so odlični. Ne samo občinstvo, tudi stroka je dobro pospremila ta album. Zelo sem vesela, da sem se odločila za ta eksperiment. Trajalo je dve leti, ampak se je izplačalo, da smo bili pedantni in smo se trudili z aranžmaji. Predvsem midva z Iztokom Turkom, producentom albuma." Ob tem pa je poudarila, da je lažje posneti avtorsko skladbo kot narediti dobro priredbo.

Rastemo je bil svojevrsten izziv za glasbenico, saj se je podala v iskanje skladb, ki so bile spregledane, in jim dodala skladbe, ki so njej osebno všeč: "Kolegi kličejo kar sredi noči in rečejo: 'Vau, kje si našla ta komad? Končno, da ga spet slišim. Res je dober.'"

Od priredb do uspavank
Za konec leta načrtuje izdajo albuma uspavank. "Pred štirimi leti so me k sodelovanju povabili člani primorske skupine, ki obuja zgodovino etnoglasbe s Trsta ter slovenske in hrvaške Istre. Takrat sem zapela eno uspavanko. Tam je nastala ideja, da bi lahko naredila še več. Opravila sem majhno raziskavo na tem področju in našla veliko lepega. V bistvu sem se hotela vrniti na začetek," je razložila Kovačeva za MMC.

To pa bo tudi njen prvi album v samozaložbi. "Naj bo res začetek - tam, kjer se začne življenje; tam, kjer se začne jezik. Torej narečje, uspavanke in otroci. Lepše, kot je to, že ne more biti." Prav tako pa že kuje načrte za prihodnje leto, ko se bo njeni štiriletni hčerki pridružil nov član družine.