Tinkara Kovač se po rojstvu hčerke Gale vrača na glasbene odre. Foto: Miro Majcen/Dallas
Tinkara Kovač se po rojstvu hčerke Gale vrača na glasbene odre. Foto: Miro Majcen/Dallas

"Z materinstvom sem pospravila na podstrešju, kar še ni bilo pospravljeno. To pomeni, da sem bolj zbrana in predvsem imam v sebi notranji mir in zadovoljstvo. Vse to dobro vpliva tudi na moje delo," je razložila pevka in dodala: "Družina vzame veliko časa, ampak v najlepšem pomenu besede."

Pevka je med klepetom pojasnila, da svoj najnovejši singel z naslovom Ljubezen je padla z neba te dni predstavlja na valovih Radia Koper, kmalu pa ga bodo poslušalci lahko slšali tudi na drugih radijskih postajah.

Sicer pa je Primorka najnovejšo pesem opisala takole: "Je kot nekakšen zaklepaj teh 13 let - napisala sta mi jo namreč dva stara mačka, s katerima sem začela svojo glasbeno pot: Danilo Kocjančič in Drago Mislej - Mef."

Vse preveč festivalov
Tinkara, ki je v svoji dolgoletni karieri sodelovala tudi na številnih glasbenih festivalih, se je razgovorila tudi o tem: "Mislim, da je takih festivalov v Sloveniji preveč. Razpršita se kakovost in nenazadnje tudi denar. Jaz bi predlagala, da se naredi en festival, ki vključuje v sebi vse najboljše skupne lastnosti vseh festivalov."

Ali se Tinkari obeta poroka, kako je bilo peti z Robertom Plantom in še kaj, izveste v klepetu.

Biti glasbenik in "glasbenik" ni enako In kaj pevko najbolj moti na slovenski glasbeni sceni? "Preveč je vse glasbe in preveč slabega gre potem tudi v eter. Škoda. Predvsem pa bi rada medije, predvsem rumene, skušala naučiti, da NE MOREJO in NE SMEJO starlet, samooklicanih mačov in raznih misic, ki v prostem času ali pa zgolj za reklamo pojejo, metati v isti koš s pravimi glasbeniki, ki glasbo dihajo."