Alenka Šverc je le za nekaj odstotkov premagala svoja moška tekmeca. Foto: www.nsi.si
Alenka Šverc je le za nekaj odstotkov premagala svoja moška tekmeca. Foto: www.nsi.si
Alenka Šverc v superfinalu

V finalni oddaji tretje sezone sta se z doktorico teologije, ki se je junija podala tudi v boj za evropski poslanski stolček, pomerila še bohinjski župan Franc Kramar in najboljši mesar med televizijskimi voditelji Zmago Batina.

Tokratno glasovanje je bilo zelo izenačeno, saj je Alenka Šverc dobila 35 odstotkov glasov, Batina le odstotek manj, Kramarju na zadnjem mestu pa so gledalci namenili 31 odstotkov.

Tekmovalci so se pomerili v štirih temah: v prvi so govorili o problematiki slovenskih davkov, ki veljajo za ene najvišjih na svetu, pa o nekdanjih poslancih, ki po koncu svojega mandata uživajo bogato nadomestilo. V tretji temi so razpravljali o ljudeh, za katere se ne ve, ali gre za moškega ali žensko. Na koncu je beseda tekla še o slovenskih zaporih, ki so iz leta v leto bolj natrpani - zaradi nevzdržnih razmer se je več kot 300 zapornikov namreč odločilo, da bo tožilo državo ter zahtevalo odškodnino.

Gostje tudi Šank Rock
Zadnja oddaja tretje sezone (superfinale), ki bo potekala že prihodnji teden, 8. septembra, bo nekoliko daljša, saj bodo tekmovalci komentirali kar pet tem, prav tako pa bodo v oddaji nastopili posebni glasbeni gostje. V finalni oddaji bodo gostom in Eriki delali družbo velenjski rockerji Šank Rock.

Alenka Šverc v superfinalu