Katera izmed lepotic bo nasledila Tino Petelin? Foto: MMC RTV SLO
Katera izmed lepotic bo nasledila Tino Petelin? Foto: MMC RTV SLO

Veliki finale prireditve mis Slovenije, na katerem bomo dobili naslednico Tine Petelin, bo gostil SNG Maribor. Poleg šopka 12 lepotic in povezovalcev večera bodo za zabavo poskrbeli tudi glasbeni gostje - Alya, Boštjan Bračič, April, Marko Vozelj, Tangels, Maja Keuc in Plesna skupina Maestro.

Izbor mis Slovenije si lahko ogledate v živo v dvorani, prenašal pa ga bo tudi 1. program TV Slovenija (prenos se začne ob 20.00). Dogodek bo ves čas podrobno spremljal tudi MMC.

Čaka jih naporen teden
Preden bodo lepotice skočile v visoke pete, kopalke in večerne obleke, jih čaka še precej zanimiv teden. Preizkusile se bodo v jahanju, splavarjenju, paintballu in igranju golfa, čakajo pa jih tudi vožnja s kočijo in vlakcem, ogled stare trte in splavarjenje po Dravi.

Katere se bodo takoj uvrstile v superfinale?
Še pred nedeljo bosta 25. in 26. avgusta dva druga izbora. V sredo bodo namreč izbrali mis bikinija, v četrtek pa bosta v igralnici Mond potekala izbora top model in talent show. Trojica, ki bo zmagala na omenjenih tekmovanjih, se bo uvrstila neposredno v superfinale nedeljskega izbora, torej med šest najlepših med lepimi.

Letošnja novost: občinstvo bo s pomočjo telefonskega in SMS-glasovanja izbralo svojo mis. Številke glasovanja in predstavitev finalistk najdete na uradni spletni strani.

Konec oktobra svetovni izbor
A nova lepotica ne bo imela veliko časa za počivanje. Kaj kmalu se bodo namreč začele priprave na svetovni izbor za mis sveta, ki letos praznuje okroglih 60 let. Naša predstavnica se bo na rajski otok Hainan v mestu Sanja na Kitajskem odpravila že 1. oktobra, izbor pa bo 30. oktobra.