Tjaša je očarala žirijo tudi na svetovnem izboru za najlepšo v vesolju. Foto: RTV SLO
Tjaša je očarala žirijo tudi na svetovnem izboru za najlepšo v vesolju. Foto: RTV SLO
Minka Alagič
Minka Alagič je predsedovala žiriji, ki je Tjašo Kokalj razglasila za mis universe Slovenije 2007. Zaupala nam je, da so Tjašino dobro uvrstitev po tihem pričakovali. Foto: RTV SLO
Sabina, Iris in Dalila
Tjašine predhodnice je njen uspeh navdušil. Foto: RTV SLO
Sabina in Polona (desno)
Polona Baš je Tjašo spremljala v Mehiki. Foto: RTV SLO

Zanimalo nas je, kako so sprejele novico o Tjašini uvrstitvi med petnajst najlepših, ki jih je žirija izbrala izmed 76-ih tekmovalk. Prvič je namreč Slovenki uspelo, da se je uvrstila med 15 najlepših v vesolju.

Mis Universe 2007 je Rijo Mori.
Minka Alagič je bila prva Slovenka, ki se je okitila z naslovom Miss Universe Slovenije. Lento je dobila leta 2001, letos pa je predsedovala žiriji, ki je 20. maja v Portorožu Tjašo Kokalj okronala za mis Universe 2007.

Tiho pričakovanje
Minka je za Tjašin uspeh izvedela v ponedeljek popoldne in nam zatrdila, da je ob novici dobila kar kurjo polt. Priznala je, da so Tjašino dobro uvrstitev po tihem pričakovali. "Že na slovenskem izboru smo imeli v Tjašo veliko zaupanje. Prepričal nas je predvsem njen nastop, ki je lahko tudi zelo koketen. Navdušil pa nas je tudi njen karakter in pravzaprav celotna figura," je dejala.

Minka meni, da je bila prednost tudi njeno odlično znanje španskega jezika, katerega študentka je, in pa dejstvo, da je Tjaša novinka na lepotnih tekmovanjih, saj organizatorji izbora Miss Universe World spodbujajo neizkušene lepotice.

Slovenke pogosto lepše
Aktualno mis Slovenije, Iris Mulej, ki je bila mis universe 2002 pa smo šele mi obvestili, da se je Tjaša uvrstila med 15 najlepših Zemljank. "Bil je že čas, saj smo bile Slovenke dostikrat lepše od večine finalistk," je nato dejala temnolasa Primorka. Ker je Iris osvojila tako naziv mis Slovenije in mis universe ter tako odšla na oba svetovna izbora, smo jo povprašali še o podobnostih med obema tekmovanjema.

Dejala je, da se ji zdita obe tekmovanji zelo podobni. Obe sta prestižni, ne zahteva se, da si seksi, amapk da si dama, ki se zna obnašati. "Vsaka tekmovalka je pomembna, nosijo te po rokah. Tekmovalke sprejme župan mesta, ki gosti finalni izbor, veliko je izletov in dobrodelnih prireditev," pravi Iris, ki je znova poudarila, da se ti dve prestižni tekmovanji močno razlikujeta od svetovnega izbora za mis Hawaiian tropic, kamor se je kot slovenska zmagovalka odpravila leta 1999.

Pomembne so tudi okoliščine
"Zelo, zelo sem vesela, da je končno eni Slovenki uspelo," je bil odziv Sabine Remar, mis universe 2004. Dodala je še, da je bila Tjaša očitno ob pravem času na pravem kraju, saj za uspeh na svetovnem finalu ni dovolj le lepota, ampak tudi ugoden splet okoliščin.

Japonka je takoj "padla v oči"
Dalila Dragojevič, mis universe 2005, se je Tjašinega uspeha zelo razveselila. "Super, zelo sem vesela, skrajni čas je bil, da nas opazijo," se je navduševala. Zanimalo nas je tudi, kaj meni o zmagovalki Rijo Mori. Povedala nam je, da je Japonko opazila že med brskanjem po spletni strani, kjer so bile predstavljene vse tekmovalke in da je bila njena favoritka, poleg predstavnice Mehike in Nikaragve.

Nataša Pinoza, ki je Tjaši predala lento, pa je dejala: "Vesela sem, da se je tudi Slovenija končno dokazala z lepoto."

Oglejte si fotozgodbo o letošnjem izboru.

Veselo snidenje
Tjaša se bo v Slovenijo vrnila v sredo okoli 20. ure, z večernim letom iz Frankfurta. Z njo bo tudi Polona Baš, mis universe 2003, ki je našo lepotičko spremljala v Mehiki, preostale naše nosilke vesoljske lepotne krone pa ju bodo pričakale na Brniku, in pravijo, da se snidenja že zelo veselijo.

Tina Hacler