Holiday on Ice je ena največjih potujočih produkcij na svetu, ki vsako leto obišče 110 mest v 20 državah. Foto: MMC RTV SLO
Holiday on Ice je ena največjih potujočih produkcij na svetu, ki vsako leto obišče 110 mest v 20 državah. Foto: MMC RTV SLO
Menedžer Erik Gravendeel za MMC
Jodi in Rob o Holiday on Ice

Zadnja predstavitev vodilne produkcije spektaklov drsanja na ledu na svetu nas po besedah poznavalcev vabi v svet magije, skrivnosti in temačnosti. "Imamo dva para, tri solodrsalke in dva solodrsalca, ki izvajajo vse solistične točke. Videli nas boste drsati same. Ansambel pa ustvarja popolnoma drugačno atmosfero, drugačen občutek na ledu, ker delajo vse kot celota," nam je razložila Jodi.

Celoten podnaslovljen pogovor z drsalcema Jodi in Robom ter menedžerjem Erikom Gravendeelom si oglejte v videih.

Čeprav so drsalci ves čas v gibanju, se trudijo vzpostaviti in ohranjati vez z občinstvom. "Trudiš se, da jih vključiš v to, kar počneš. To pomeni, da jih loviš s pogledom ali pa greš med občinstvo in jih pripraviš, da ploskajo na glasbo," je še dodala Jodi.


V njihovih vrstah so se znašli tudi številni svetovno znani drsalci in olimpijski zmagovalci, kot so Sjoukje Dijkstra, Katarina Witt, Surya Bonaly, Robin Cousins in Philippe Candeloro. "Tekmovalno drsanje je prvi del tvoje kariere in nato preideš na drsanje za 'šov'. Obratne poti ni," je pojasnil Rob.

"V Mysteryju drsa štirideset drsalcev ta trenutek, od katerih je deset glavnih drsalcev," nam je povedal Gravendeel. Stranski drsalci naredijo na ledu med šest in osem kilometrov na predstavo, odvisno od velikosti ledu v vsaki dvorani, za predstavo pa uporabijo okoli 350 kostumov. Glavni drsalci upodobijo dva do štiri različne like na predstavo, medtem ko stranski od sedem do devet.

Več kot samo predstava
Drsalci pa so le del številčne ekipe. "Kreativna ekipa šteje deset ljudi. Režiser, koreograf, scenograf, luči, kostumi, glasba. To je kreativna ekipa. Potem pa je še tehnična ekipa, ki šteje okoli 25 ljudi in okoli 40 drsalcev. Kmalu pridemo do številke 100. Tistih, ki pomenijo kaj za predstavo," je sklenil menedžer.

Menedžer Erik Gravendeel za MMC
Jodi in Rob o Holiday on Ice