Nuša in Vili sta že stala na evrovizijskem odru. Foto: MMC RTV/Studio Gong
Nuša in Vili sta že stala na evrovizijskem odru. Foto: MMC RTV/Studio Gong

"Navdušen sem bil. Naši so pošteno oddelali, tako kot je treba, mogoče so bili le malce preveč statični," je za MMC četrtkov nastop naših predstavnikov v Oslu komentiral Vili Resnik, ki je Slovenijo na izboru zastopal s skladbo Naj bogovi slišijo leta 1998. Tudi po besedah Nuše Derenda (Slovenijo je na Evroviziji zastopala leta 2001 s skladbo Ne, ni res oz. Energy) so naši predstavniki svoj nastop opravili korektno, "morda so bili le malce manj sproščeni kot na Emi".

"Dragi Slovenci, ne sramujmo se sebe"
Nuša je sicer pričakovala, da nastop slovenskih predstavnikov ne bo dovolj za finale. "Za Slovenijo je skladba dobra, za Evropo pa ne," je prepričana Nuša, Vilija pa so zmotile vse kritike, izrečene na račun naših predstavnikov. "Narod je to izbral in ne vem, zakaj je potrebno potem vse spljuvati. Dragi Slovenci, ne sramujmo se sebe," je prepričan.

"Evrovizija ni tekmovanje, je biznis"
Po njegovih besedah se na Evrovizijo vrača glasba in ni več kiča, kljub nekoliko pričakovanim skladbam pa je nekaj pesmi tudi Nuši vrnilo upanje v svetlo prihodnost tega najbolj poznanega in uglednega glasbenega tekmovanja. A kot pravi Vili, ne gre le za tekmovanje, "to je biznis".

Tega se med drugimi dobro zavedajo v Azerbejdžanu. "Azerjbedžan je dober primer, kako se da vsiliti, da je neka država favoritka. Ne rečem, imajo pevko, ki dobro izgleda, pa tudi skladba je solidna, a je še veliko boljših," je dejal.

Promocija je zelo pomembna
Z Nušo se strinjata, da je promocija zmagovalne skladbe po zmagi na državni ravni zelo pomembna. "Ta je seveda odvisna od financ in vsega ostalega, ampak če se že gremo to, potem bi morali v to več vložiti," je prepričana Nuša, Vili pa dodaja, da je pri tem pomembna tudi moralna podpora. "Zmagovalcu na Emi bi morali stati ob strani, ne pa ga pljuvati," dodaja.

In če Viliju Ukrajina ni bila preveč všeč, bi Nuša iz drugega polfinala (prvega si ni ogledala) "na prvo poslušanje" izbrala prav to državo in Gruzijo, Vili pa bo v sobotnem finalu pesti držal za Dansko.