Violeto so televizijski gledalci dodobra spoznali po njeni voditeljski vlogi v oddaji Najšibkejši člen. Foto: Spletna stran Spet doma
Violeto so televizijski gledalci dodobra spoznali po njeni voditeljski vlogi v oddaji Najšibkejši člen. Foto: Spletna stran Spet doma

Kot je pojasnila za MMC, igralstvo zanjo ni ne služba ne hobi, je preprosto način življenja. "Zame nikoli ni obstajalo nič drugega kot oder. Ne predstavljam si, da bi počela kaj drugega. Od kar vem zase, je to edino, kar me zanima," je razložila in dodala: "So seveda dnevi, ko sovražim svoje delo, ampak tudi to je normalno!"

Veliko karizme je naučene
Igralec mora na odru ves čas izžarevati neko energijo, drugače izgubi gledalca. Na kakšen način to uspeva Violeti? "Hmmm ... najbrž gre za karizmo ... Med študijem smo se veliko pogovarjali o tem. Nekateri stopijo na oder, pa jih kar pogoltne, ob drugih pa obmolkneš in jim prisluhneš. Karizmo imaš ali je nimaš. To je tista posebna energija, ki pritegne ljudi. V modi bi temu rekli "faktor x". Vse drugo pa se naučiš med študijem ... Ohranjanje, racionaliziranje energije, dihanje. Veliko je tehnike," pojasnjuje Violeta.

Kadar ni na odru, je ob njem
Violeta je bila od leta 1987 do 2001 redno zaposlena v Mestnem gledališču ljubljanskem, nato pa je napočil čas za spremembo. Tudi danes ostaja svodobnjakinja in je njen poklic postal način življenja.

"Kadar nisem na odru, odgovarjam na intervjuje - ta je že tretji danes -, pošiljam ponudbe, sestankujem. Če nisi zaljubljen v ta poklic, je nemogoče, saj delovnega časa ni in posledično tudi prostih dni ne. Zato se vedno zdrznem, ko mi kdo zaželi 'lep vikend'," trdi igralka.

A nekaj prostega časa vseeno najde, takrat gre sama v naravo na sprehod: "Odkar imam psa Budo, je to kar vsakodnevna obveznost." Rada pa tudi prireja pojedine, sprošča jo dobra hrana v dobri družbi.