Sladki stolp za sladico. Foto: Matic Kremžar
Sladki stolp za sladico. Foto: Matic Kremžar

V Ljubljani se v teh dneh mudijo Steve Nash, Dirk Nowitzki, Nikola Jokić, Chris Bosh, Loul Deng, Marko Simonović in Luis Scola, če omenimo samo nekatere. Seveda je bila ob Dragiću tudi njegova partnerica, Brazilka Greice Murphy, ki si je za galo večerjo izbrala modni kos slovenske oblikovalke Maje Ferme, slovenska oblikovalka pa jo bo oblekla tudi za današnji dogodek.

Dragić s svojo izbranko, v ZDA živečo Brazilko Graice Murphy v kreaciji Maje Ferme. Foto: Matic Kremžar
Dragić s svojo izbranko, v ZDA živečo Brazilko Graice Murphy v kreaciji Maje Ferme. Foto: Matic Kremžar
Sorodna novica Dragić in Dončić določila prvi peterki; dražba spomnila na zlati Carigrad

Za meni je poskrbel kuharski mojster Luka Jezeršek iz gostinstva Jezeršek, ki se je odločil, da gostom postreže fuzijo slovenske in ameriške kulinarike, da bi se tako poklonili obema državama, Dragićevi domovini in Dragićevi posvojeni domovini. Za goste je skrbelo več kot 40 natakarjev in več kot 50 kuharjev.

In kako je bilo kuhati za tako eminentne goste? "V veliko čast je bilo tako meni kot Jezerškom, da smo lahko bili del tega dogodka, predvsem mi je všeč, da športniki takega kova v Slovenijo pripeljejo takšne goste in da lahko postrežemo v takšni in drugačni obliki vse to. Sem neizmerno vesel in ponosen," je za MMC povedal Jezeršek.

Sorodna novica Kakšen je bil meni gala večerje, na kateri je Dragić gostil svetovne zvezde košarke

"Menim, da smo opravili z odliko"

Družinsko podjetje Jezeršek, v katero so vpeti vsi štirje brati Jezeršek, je sicer vajeno kuhati na res velikih dogodkih, med drugim so ta mesec poskrbeli tudi za gastronomsko ponudbo Slovenske hiše na olimpijskih igrah v Parizu.

To so bile za njih že tretje olimpijske igre, saj so kuhali tudi leta 1992 v Albertvillu in leta 2018 v Pjongčangu.

Kam se torej Noč zmaja uvršča med vse velike dogodke, ki so jih Jezerški že delali? "Bom iskren – ko smo se lotili dogodka in smo imeli z ekipo sestanek, sem rekel, da je verjetno pred nami najzahtevnejši dogodek v moji karieri in razlogov je seveda več," pravi Jezeršek.

Jure Jezeršek z Luko Dončićem. Foto: Matic Kremžar
Jure Jezeršek z Luko Dončićem. Foto: Matic Kremžar

"Ampak na koncu moram ekipo in vse, ki so sodelovali pri tem projektu, izjemno pohvaliti, ker menim, da smo opravili z odliko, in ker sem vesel, da smo to stvar vzeli zelo resno in jo na koncu tudi dobro izpeljali."

Sorodna novica Gostinska ponudba Slovenske hiše: Na meniju potica, žlikrofi, kremšnita – in kosilo s 3 zvezdicami

Srb za dres plačal 22.000 evrov

Ob bogatem zabavnem programu je sinoči potekala dobrodelna dražba, katere celotni izkupiček je namenjen Zvezi Anita Ogulin in ZPM Moste - Polje in Fundaciji Gorana Dragića.

Dražitelji so za podpisano žogo vseh udeležencev Noči zmaja ceno "navili" do 32.000 evrov. Podpisani dres s sobotne tekme bo šel v Srbijo k Bogdanu Bogdanoviću. Zanj je plačal 22.000 evrov.

Zadnje dejanje v karieri Gorana Dragića s prenosom na TV SLO 1

Poslovilna tekma bo na sporedu nocoj ob 20. uri, v neposrednem prenosu jo boste lahko ekskluzivno spremljali na TV SLO 1 in našem portalu.

MENI GALA VEČERJE

Prigrizki:
Sirov kreker s čebulno marmelado, kroglico kozje skute, ameriškim orehom in jagodnim gelom;
Kanape s kraškim pršutom, tolminskim sirom in olivo na belem kruhku,
Melonina hladna juha z riževim čipsom s prahom bazilike;
Dimljena tuna s sezamom, sladko-kislo redkvico, wasabi majonezo in kumaro na nabodalu;
Kanape s humusom rdeče pese in kalčki na rženem polnozrnatem kislem kruhu.

Hladne predjedi:
Brancinov ceviche z nektarino, mlado čebulo, čili majonezo, oljem bazilike in čipsom črne rižote
Zvitki jajčevca z vegansko feto s tartufi na paradižnikovi salsi z baziliko, karameliziranim češnjevim paradižnikom in hrustljavo polento.

Tople predjedi:
Kraljeve kozice z omako Bloody Mary, kremno polento, koromačem in sirovimi hrustljavčki,
Žafranova rižota z malinami, mladim grahom in kalčki graha.

Glavna jed:
Počasi pečena govedina z umami omako, krompirjevo terino in marinirano rdeče zelje z gorčičnimi semeni.

Sladica:
Sladki stolp.