Za ogled živih jaslic v Postojnski jami lahko izkoristite turistični bon. Foto: Ciril Jazbec
Za ogled živih jaslic v Postojnski jami lahko izkoristite turistični bon. Foto: Ciril Jazbec

Božično pravljico v Postojnski jami si boste lahko ogledali med 25. in 30. decembrom. Ker želijo obiskovalcem zagotoviti varno okolje, bo število vstopnic omejeno.

"Da so bile jaslice v Postojnski jami razglašene za eno najlepših podob božiča na svetu, pove največ," je prepričan Marjan Batagelj, predsednik upravnega odbora Postojnska jama, ki je vesel, da bodo goste spet lahko razveselili z edinstveno svetopisemsko zgodbo. "Časi so specifični in morda bo prav zato doživljanje še toliko intenzivnejše," je dodal.

Ker lani živih jaslic v Postojnski jami zaradi epidemije ni bilo, si jih je Severa Gjurin pričarala kar doma. "Postala sva starša in od takrat december ni več navaden mesec, ampak je poseben družinski čas sreče," je dejala. Ob 150-letnici prve izvedbe Svete noči v slovenskem jeziku bo petje najbolj priljubljene božične pesmi še toliko bolj odgovorno dejanje, meni.

Maja Keuc Amaya po več letih življenja v tujini in pogleda z druge strani meje pravi, da so žive jaslice v jami nekaj najlepšega in spektakularnega, kar je v Sloveniji videla, zato je zelo počaščena, da bo del te zgodbe. Ekipo sodelavcev pa bo v zadnjih decembrskih dneh spremljala tudi operna pevka Urška Kastelic, ki pravi, da bo to, da bo "obdana z angeli in kapniki", posebno doživetje.

Žive jaslice v Postojnski jami bodo tudi letos zaznamovali bogata kostumografija in videoprojekcija ter dogajanje vzdolž pet kilometrov dolge turistične jamske poti. Božično pravljico bodo pričarale tudi tisočere praznične lučke in praznična okrasitev Parka Postojnske jame, so sporočili iz družbe.

Kakšna bo prihodnost Postojnske jame?