Rok  si želi še kdaj igrati pred tako množičnim občinstvom. Foto: EPA
Rok si želi še kdaj igrati pred tako množičnim občinstvom. Foto: EPA

Slovenski predstavniki na letošnji Evroviziji ansambel Žlindra in Kalamari so se iz norveške prestolnice vrnili v nedeljo zvečer. Kot pravi Rok, so se člani imeli v Oslu super, predvsem pa jim je bilo v čast igrati pred tako veliko množico ljudi.

Možnosti, da bi se še kdaj vrnili na evrovizijski oder, ne izključuje, "gotovo pa bi rad igral še kdaj pred tako številčnim občinstvom". Zmagovalna skladba letošnjega izbora se mu sprva ni zdela nič posebnega. "Sčasoma pa mi je skladba (Satellite, op. a.) postala bolj všeč in tudi Lena ima nekaj v sebi, kar pritegne ljudi," je o 19-letni Nemki dejal Rok, ki je osebno ni srečal. Njegovi favoritki sta bili sicer Romunija in Danska.

Ostajajo zvesti narodno-zabavni glasbi
Zdaj, ko je Evrovizija za njimi, pa bo šel ansambel Roka Žlindra po svoji stari poti. "Marsikdo si je mislil ob našem nastopu na Emi, češ kaj pa se ti štulijo v te vode ... A z nastopom na Emi smo dobili večjo prepoznavnost in zdaj bomo šli naprej po stari poti, torej z narodno-zabavno glasbo," je dejal Rok in z veseljem napovedal, da jutri izide že njihov tretji album. Novembra pa jih čaka tudi veliki koncert ob 5. obletnici delovanja.