Adele, ki jo morda najbolj poznate po uspešnici Chasing Pavements, si je za prvenec z naslovom 19 prislužila tudi nominacijo za prestižno nagrado mercury. Foto: EPA
Adele, ki jo morda najbolj poznate po uspešnici Chasing Pavements, si je za prvenec z naslovom 19 prislužila tudi nominacijo za prestižno nagrado mercury. Foto: EPA
Anna Wintour
Anna Wintour je pravi strah in trepet modnih navdušencev. Če si ji všeč, pa je menda zelo prijazna. Foto: EPA

Dekle močnejše postave iz severnega Londona, ki je vrhunec glasbenega posla doseglo pri svojih rosnih 20 letih, se zdaj podaja tudi v modne višave - njene fotografije za "modno biblijo" Vogue bo posnela zvezdniška fotografinja Annie Leibovitz.

"Počutila sem se kot v filmu"
V nekem intervjuju je Adele povedala, da jo je na zadnjem pomerjanju oblačil za fotoseanso želela spoznati slovita urednica ameriškega Voguea, Anna Wintour. Ko je čakala pred njeno pisarno na hodniku, se je počutila kot v filmu Hudičevka v Pradi (Wintourjeva je bila sicer navdih za lik "hudičevke" v omenjenem filmu z Meryl Streep v glavni vlogi).

"A nato je bilo izjemno," pravi Adele. "Bila sem zelo prestrašena, ko sem vstopila, ona pa je bila tako prijazna. Vprašala me je, katere znamke rada nosim, jaz pa sem se na hitro poskušala spomniti nekaj imen, o katerih sem prej brala v Vogueu ali kjer koli."

Rdeča preproga v obleki bo velik zalogaj
Po koncu sestanka je bila Adele že dogovorjena za videz na rdeči preprogi na Grammyjih, saj je bila Wintourjevi všeč in se ji je ponudila, da jo obleče za podelitev. Mlada pevka še kar ne more verjeti, da jo je oblekla sama Anna Wintour. "Dobila sem zares lepo obleko," pravi. "Pa čeprav sploh ne nosim oblek. No, nosim obleke v kombinaciji s pajkicami, čevlji brez pete in jopicami ... tako da bo to kar velik zalogaj."

A. K.