Kot piše Time, so modne napake najbolj katastrofalne in zabavne, ko jih zagrešijo sicer vedno brezhibno oblečene osebe. Tokrat se je krepko spotaknila 'hudičevka v Pradi' Anna Wintour. Foto:
Kot piše Time, so modne napake najbolj katastrofalne in zabavne, ko jih zagrešijo sicer vedno brezhibno oblečene osebe. Tokrat se je krepko spotaknila 'hudičevka v Pradi' Anna Wintour. Foto:
Janet Jackson
Ne, to ni prizor iz kakšnega znanstvenofantastičnega filma, ampak Janet Jackson na turneji. Foto: Time

Time je sicer vedno brezhibno urejeno in elegantno modno strokovnjakinjo, ki je navdihnila glavni lik knjige in filma Hudičevka v Pradi, uvrstil na vrh seznama največjih 10 modnih napak leta 2008. Na slavnostnem dogodku kostumskega inštituta Metropolitanskega muzeja v New Yorku, na katerem je nastopila v vlogi gostiteljice, se je namreč Wintourova pojavila v "bizarni" dolgi srebrni obleki, v kateri naj bi bi bila videti kot "zavita v fosile mehkužcev".

Njena obleka iz cenjene hiše Chanel je bila pravi "Waterloo sodobne mode", piše Time. Kot ugotavljajo v njihovi modni redakciji, "so ljudje iz sveta moda pač radi videti starikavo".

Z zlato in srebrno raje ne eksperimentirajte!
Seznam v prvi letošnji številki tednika je enako neizprosen tudi do drugih znanih obrazov. Na drugem mestu se je znašla Janet Jackson v zlatem kombinezonu, ki naj bi bil videti kot kostum iz znanstvenofantastičnega filma. Njen modni zločin? "Zdi se, da ji ni čisto prav, pa še v javnosti ga nosi," pišejo modni strokovnjaki Tima. Na katastrofalno pričesko se ob tej priložnosti sploh niso spravili.

O igralki Kate Bosworth, ki se je znašla na petem mestu zaradi "nenavadne" železno sive Chanelove obleke, pišejo: "Treba ji je nameniti nekaj sočutja. Na Chanelov dogodek je šla kot spremljevalka Chanelovega oblikovalca Karla Lagerfelda. To ji je bilo v čast, a oblekel jo je v nekaj, v čemer je bila videti kot kup železnih modelčkov za kolačke."

Na omenjeni "črni listi" so se znašli še zmagovalec četrte sezone Oblikovalcev Heidi Klum Christian Siriano, hollywoodska zvezdnica Gwyneth Paltrow, pevka Beyonce, gospa Cruise (in igralka) Katie Holmes, Paula Abdul, rokoborec Don "Hollywood" Yates in Madonna.

A. K.