Letos so se po rdečih preprogah v oblekah z eno naramnico sprehodile že številne zvezdnice. Foto: EPA
Letos so se po rdečih preprogah v oblekah z eno naramnico sprehodile že številne zvezdnice. Foto: EPA

Obleke brez naramnic naj bi bile po besedah poznavalke Hilary Alexander stvar preteklosti, z dvema naramnicama pa dve sezoni zastarele. To poletje je namreč čas golega ramena. Pozabite na trakove, ki spominjajo na vezalke, povodce ali katere druge kose blaga, ki spominjajo na rokave. Dovoljene naj bi bile le obleke, ki vabijo poglede z enim sami trakcem ali rokavom iz svile ali satena. Stran ni pomembna.

Besedna zveza "one-shoulder dress" oziroma obleka z eno naramnico je v teh dneh v iskalniku Google zaznamovala 14.400.000 iskanj. Modna spletna stran Asos.com jo je razglasila za "najbolj vroč o stvar poletja" Na svoji strani pa so objavili več kot 50 različnih oblek z eno naramnico blagovnih znamk Just Cavalli, Betsey Johnson, Pinko in Karen Millen.

Pet nasvetov, če oblečete obleko z enim rokavom:
1. Drža je pomembna. Nikoli se ne držite grbasto.
2. Če uporabljate kremo za porjavitev, poskrbite, da bodo vsi razkriti deli telesa enakomerno porjaveli.
3. S sabo nosite torbico brez ročaja.
4. Nederček naj bo z eno naramnico ali brez nje.
5. Gol del okrasite z bleščicami.

Novim smernicam so se prilagodile tudi nekatere zvezdnice. Tako je igralka Drew Barrymore prišla na aprilsko prireditev Hollywood gala v obleki z enim rokavom na desni strani. Manekenka Heidi Klum pa je razkrivala celo desno roko na enem izmed sprehodov po rdeči preprogi.

V spodnji galeriji si lahko pogledate nekaj krojev "oblek poletja" po mnenju modnih poznavalcev.