Del kolekcije kolektiva Young@Squat. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Del kolekcije kolektiva Young@Squat. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Young@Squat in Krznarstvo Eber so sklenili četrti Fashion Week v Kinu Šiška.

Na osrednjem slovenskem modnem dogodku se je predstavilo okrog 20 oblikovalk in oblikovalcev. Vse tri dni so sklenile revije pretežno znanih imen slovenske mode, popoldanske ure pa so bili namenjene razstavam, delavnicam, predavanju in študentom NTF-ja.

Zadnji modni večer je odprla kolekcija pletenin Draž. "Inovativne tehnologije pletenja združujemo z invertno fotografijo, ki tako kot kolekcija v svojem konceptu povezuje sodobne trende in obračanje nazaj," sta povedala oblikovalca Urška in Tomaž Draž.

Sledila je predstavitev ljubljenke estradnic Maje Štamol, ki se je tokrat poigrala s teksturo kontrastnih materialov, z inovativnimi detajli in večfunkcionalnostjo oblačil.

Nato je prišla na vrsto kolekcija Mix and match Almire Sadar, ki, kot je povedala oblikovalka in pedagoginja, govori o današnji urbani modi, mešanju dekliških in fantovskih elementov, širokih in ozkih silhuetah, športnih in elegantnih kosih, debelih in prosojnih oblačilih, temnih in kontrastnih barvah.

Neli Štrukelj, ki ustvarja pod znamko Nelizabeta, je črpala iz folklornih izročil nekdanje Jugoslavije, ki jih je združila z vojaško odsekanimi linijami in detajli.

Young@Squat se je v kolekciji Multi(p)layer poigral z volumni. "Plastenje je tokrat igra prosojnosti in močnih barvnih kombinacij," so strnili obetavni mladi oblikovalci, ki delujejo v okviru kolektiva.

Krznarstvo Eber je v sklepnem delu večera predstavilo kolekcijo Freedom.

Oglejte si še utrinke z druženja po reviji, kjer ni manjkalo znanih obrazov.