Izklicna cena vsakega izmed klobukov je bila 100 funtov. Foto: EPA
Izklicna cena vsakega izmed klobukov je bila 100 funtov. Foto: EPA

Od dveh naglavnih okrasij, ki sta počivali na glavi Middletonove, preden se je poročila s princem Williamom, so sicer pričakovali precej manjšo vsoto, vendar so njeni klobuki očitno zelo zaželeno blago med angleškimi gospodičnami.

Črno-beli klobuk Philipa Somervilla, ki ga je Catherine nosila junija 2008, ko se je pridružila kraljevi družini na ceremoniji viteškega reda red podvezice, in črni klobuk s perjem, ki ga je Kate nosila na poroki Williamovega dobrega prijatelja Harryja Meada oktobra 2010, naj bi bila prodana za od 1.000 do 1.500 funtov, vendar so iztržili precej več.

Pokrivali sicer nikoli nista bili v lasti vojvodinje Cambriške, saj si ju je ta le izposodila. Prek spletne strani Get Ahead Hats ju je naročila za enkratno priložnost, nato pa ju je vrnila.

Več tisoč funtov za obleke
Middletonova naj bi sicer v pol leta za oblačila porabila okoli 55 tisoč funtov, čeprav velja za ekološko ozaveščeno, ker isto obleko obleče več kot enkrat. Če si kupi oblačila za uradno prireditev, stroške nakupa krije njen tast princ Charles, sicer pa si mora oblačila kupiti sama. Njen mož princ William ji oblek verjetno ne kupuje, saj je njegov letni dohodek približno 69 tisoč funtov, poroča spletni portal People.

In kaj so bili nekateri najdražji nakupi lepe Catherine? Dve obleki Alexandra McQueena, ki ju je nosila na praznovanju 60-letnice vladanja kraljice Elizabete II., in smaragdna obleka Jenny Packham, v kateri se je pojavila na dobrodelnem koncertu v londonskem Royal Albert Hallu. Prvi dve naj bi stali vsaka po 1.800 funtov, zadnja pa 3.200 funtov, ogledate si jih lahko v galeriji.