Tudi nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan je stranka murskosoboškega podjetja. Foto: RTV SLO
Tudi nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan je stranka murskosoboškega podjetja. Foto: RTV SLO
Hari Mata Hari
Letos je Hari Mata Hari na Evrosongu nastopil v Murinih oblačilih. Foto: EPA
Slovenski vojaki
Mura dela uniforme tudi za slovenske vojake. Foto: RTV SLO
Murin smoking
Bel smoking, ki so ga za Micka Jaggerja sešili pri Muri. Foto: Mura

Za olimpijske igre v Torinu pa so oblekli tudi makedonsko in albansko reprezentanco. Za največja tekmovanja opremljajo slovensko košarkarsko in rokometno reprezentanco.

Med športnike, ki nosijo Murina oblačila, sodijo tudi svetovni prvak v streljanju s samostrelom na 30 m Robi Markoja, kegljačica Marika Kardinar, veslačici Vesna Dekleva in Klara Maučec ter vrsta drugih športnikov.

Mura pogosto sodeluje tudi s Slovensko filharmonijo in SNG-jem Maribor. V Murine kreacije je odeta večina pomembnih slovenskih gospodarstvenikov in politikov, prek družbe Granoff pa je za letošnji Evrosong opremila skupino Hari Mata Hari. Prek omenjene družbe so oblačila sešili tudi za predsednika BiH-a in predsednika Malezije. Ves čas pa oblačijo tudi nekdanjega slovenskega predsednika Milana Kučana.

Opremljajo tudi SV
Z uniformami Mura opremlja slovensko vojsko, Generalni sekretariat vlade RS-a, Državni zbor Republike Slovenije in Javni zavod Brdo. V Murine kreacije so odete določene strukture sodelavcev Mobitela, d. d., Adrie Arways, Zavarovalnice Triglav, d. d., NEK Krško, Gorenje, d. d., Budvanske banke, banke CKB, Istarske banke in Air Adriatika, črnogorski cariniki in drugi. Murina oblačila zaznamujejo tudi turizem, saj jih je mogoče zaslediti v Hotelih Sava (Moravske Toplice, Radenci, Hotel, Park, Grand - Toplice, Golf in Vila Bled), v Casinu Portorož, Termah Čatež, Zdravilišču Laško, Termah Maribor, Igralnici Kongo in vrsti turističnih agencij.

Mura šiva za tuje blagovne znamke
Mura, d. d., prav tako že vrsto let uspešno sodeluje z znanimi tujimi modnimi blagovnimi znamkami, pod okriljem katerih so že izdelovali unikatna oblačila za svetovno znane osebnosti. Včasih jim je zaupano, komu bo oblačilo namenjeno, včasih pa tudi ne.

Pred kratkim so po naročilu Dries Van Noten izdelali dva smokinga za nastop Micka Jaggerja na dunajskem koncertu skupine Rolling Stones. V tem primeru so zaradi zahtevnosti pri nastajanju omenjenih oblačil sodelovali predvsem tehnologi in mojstri Obrata moških oblačil. Potek izdelave takšnega oblačila je sledeč: V oblikovalski ekipi Dries Van Notna oblikujejo oblačilo, pridobijo mere zvezdnika in naročijo materiale. Kadar se odločijo, da oblačilo izdela Mura, jim pošljejo skico, tkanine in pomožne materiale. Murini modelarji nato na osnovi skice in poslanih telesnih mer razvijejo kroj, ki je nato osnova za nadaljnje snovanje oblačil.

Mick Jagger v Murinem smokingu
Oba smokinga za Jaggerja so izdelali iz prefinjenih materialov, s svilo na fazonah in vezeninami vzdolž rokavov ter na ramenih. Oblačila, za katera je podjetje naročilo pridobilo že pred meseci, so dostavili blagovni znamki Dries Van Noten, ki je fraka nato predala slavnemu pevcu. Vrednost takšnega oblačila je prav gotovo izjemno velika, vendar pa ga pri Muri niso hoteli razkriti, ker niso nosilec kreacije.