Kopalke primerno popestrite tudi z nakitom. Foto: EPA
Kopalke primerno popestrite tudi z nakitom. Foto: EPA
Letošnja največja novost so dvodelne kopalke, kjer pa so hlačke vseeno povezane z modrčkom. Foto: EPA
Klasičen bikini se najbolje poda tistim, ki nimajo težav z odvečnimi kilogrami. Foto: EPA
Zagorelim dekletom se najbolj podajo kopalke svetlih barv. Foto: EPA
Manekenka
Letos so modne hlačke, ki segajo čez popek, okrasite pa jih lahko tudi s pasom.

Že nekaj let zapored je najmodernejši klasični bikini, a letos je dobil veliko konkurenco - v trikotnih hlačkah, ki jih zavežemo ob straneh, in prav takšnih modrčkih je bikini moč videti na plažah že veliko let, za njega pa morate imeti skoraj brezhibno postavo, letos pa bo, kot kaže, na plažah najbolj privlačil monokini.

Letošnji trend: monokini!
Letos so najmodnejše dvodelne kopalke, kjer sta modrček in hlačke spredaj povezana: take kopalke se imenujejo monokini. Temu trendu slediju že številne zvezdnice, saj so se mnoge v teh že sprehodile po najlepših plažah in razkazovale telo, za katerega morajo večinoma trdo garati. Monokini optično zoži in poviša telo, primeren pa je tudi za tiste, ki imajo malo maščobe na trebuhu.

Enodelne kopalke popestrite s pasom!
Vedno bolj se vračajo enodelne kopalke, ki pa niso več tako dolgočasne kot nekoč, saj jih kreatorji niso popestrili samo z živahnejšimi barvami, ampak so tudi vedno bolj zanimivih oblik. Nekoč je veljalo, da so enodelne kopalke primerne za močnejše postave, a to še ne pomeni, da ta tip kopalk ne more biti moden.

V enodelnih kopalkah lahko privlačite poglede z globokim dekoltejem, letos pa so zelo modni tudi najrazličnejši pasovi, ki so sicer na kopalke prišiti bolj zaradi dekorativne kot praktične funkcije. Modni strokovnjaki svetujejo, da tiste, ki imajo nekaj kilogramov preveč, raje posežejo po temnejših barvah: tako kot vsako leto je modna črna, ne otepajte se tudi mornarsko modre ali temnih rdečih tonov.

Kopalke prilagodite postavi
Še vedno velja pravilo, da si privoščite kopalke, ki najbolj ustrezajo vaši postavi, ne tistih, ki so najbolje videti na obešalniku. Obstajajo splošna pravila: tiste, ki imajo velike prsi, naj si priskrbijo modrček z močno podporo. Dovolj opore omogočajo velikokrat že tiste, ki se zavežejo okoli vratu.

Če imate majhne prsi, je na voljo veliko kopalk, ki imajo podložene "push-up" košarice, če imate veliko zadnjico ali široke boke, pomagajo hlačke temnejših barv, hlačke s pasom, modni so tudi spodnji deli, ki imajo obliko kratkega krila.

Kje so že časi "pin-up" deklet?
V 40. letih so bila izjemno priljubljena "pin-up" dekleta, letos pa so velik modni krik kopalke v njihovem slogu. Gre za enodelne kopalke s podaljšanim hlačnim delom, modne pa so tudi dvodelne kopalke, ki imajo visok hlačni del, ki lahko celo prekriva popek, še privlačneje je, če so okrašene še s kakšnimi modnimi dodatki: pasom, kamenčki, volančki.

Še vedno živalski vzorci in žive barve
Že lani so bile mnoge kopalke posute s pikami, kar je poskrbelo za rahlo dekliški videz, ta videz pa je moden tudi letos. Tako kot že nekaj let je veliko kopalk v živalskih in etnovzorcih, po katerih po navadi posegajo najdrznejše, bolj mladostniški videz pa dosežete s črtami in cvetličnimi vzorci.

Če ste po naravi temnejše ali ste si barvo že pridobile v solariju, boste videti dobro v kopalkah svetlih tonov, še vedno veliko pozornosti pritegnejo kopalke bele barve. Modni strokovnjaki svetujejo še zanimive črtaste in geometrične vzorce, rožice (vezene in tiskane) ter mornarske kopalke v rdeči in modri barvi.

Letos je znova moderen tudi mornarski vzorec. Kot pri oblačilih velja tudi za kopalke - navpične črte povečajo postavo, vodoravne pa vizualno dodajajo kilograme in povečajo obline. Z mornarskim vzorcem se sicer ni za igrati - belo-modre vodoravne črte si lahko privoščijo samo izrazito vitke in skladno grajene ženske, ki bodo svojo postavo še dodatno poudarile z miniaturnimi hlačkami in globokim izrezom.