Foto: Reuters
Foto: Reuters

Letalska družba je za napako okrivila pomanjkanje osebja.

V baskovsko prestolnico Bilbao na severu Španije je v soboto zvečer iz Züricha prispelo letalo družbe Swiss s 111 potniki na krovu, ki so po pristanku več kot dve uri zaman čakali na svojo prtljago.

Tiskovni predstavnik letalske družbe je dejal, da "je primanjkovalo osebja na tleh" in dodal, da je tudi posadka pred vzletom sprva čakala, da se razmere uredijo. Nato pa so se po več kot uri čakanja "iz operativnih razlogov" odločili, da bodo vzleteli brez prtljage.

Pojasnil je, da so morali v Bilbau pobrati druge potnike in letalo vrniti v Zürich, preden bi se tamkajšnje letališče ponoči zaprlo. "Obžalujemo vse povzročene nevšečnosti," je dejal.

Potniki so medtem za švicarske medije povedali, da se jim je pilot sicer opravičil za zamudo pri vzletu v Zürichu, za katero je okrivil "pomanjkanje usposobljenega osebja", ni pa omenil odločitve, da bodo vzleteli brez prtljage.

Pritoževali so se tudi, ker jih niti zaposleni pri letalski družbi Swiss niti na letališču v Bilbau niso obvestili o tem, temveč so jih pustili, da pred praznim tekočim trakom dve uri čakajo na svoje kovčke.

"Še vedno analiziramo situacijo, da bi ugotovili, kaj natančno se je zgodilo. To ni dopustno," je še dejal predstavnik družbe Swiss.