Foto: Zajem zaslona
Foto: Zajem zaslona

Nekdanji hotel v središču Ljutomera je bil zgrajen v 70. letih prejšnjega stoletja. Po letih samevanja zasebni lastnik napoveduje njegovo ponovno oživitev.

"Najprej kompletna prenova oziroma sanacija stavbe. Nameravamo urediti kavarno za zunanje goste in domačine. Nameravamo urediti še sprostitveni center," je povedala Anja Vargazon, vodja hotela.

Dodala je, da hotel, kjer bo na voljo 42 sob, odpirajo postopno in da lahko pri njih trenutno prenočijo manjše zaključene skupine. "Trenutno so zaposleni štirje ljudje, v prihodnosti pa nameravamo zaposliti še najmanj deset ljudi."

Oživitve se veselijo tudi domačini in lokalni ponudniki, ki so povedali naslednje: "Za samo središče mesta bi bilo nekaj zelo dobrega, bi prispevalo, da bi bolj oživelo. Zdaj je zelo mrtvo." "Zagotovo, da je dobrodošlo, ker nobenega hotela tu več ni." "Da bi bilo tako kot nekdaj, ko je vse delovalo super, enkratno."

Če bo vse po sreči, bo prenovljeni hotel ob trgu, kjer je leta 1905 nastal tudi prvi slovenski filmski zapis, zacvetel še letos.

Bo v Ljutomeru spet hotel?