Umetnost pitja čaja so Japoncem predstavili Kitajci v 9. stoletju. V 14. stoletju se je ta tradicija rahlo preoblikovala in pod vplivom zenbudizma trdno zasidrala tudi v japonsko družbo. Pod vplivom Sena no Rikjuja, legendarnega čajnega mojstra, je tradicija pitja čaja dosegla visoko filozofsko raven, ki jo danes poznamo pod imenom japonski način pitja čaja.
Tradicija, ki jo gojijo v vseh sferah japonske družbe, je veliko pripomogla tudi k izražanju (in v začetku učenju) zelo dodelane japonske gostoljubnosti. Načela, po katerih je pitje čaja učil Rikju, danes učijo v treh "čajnih" šolah na Japonskem, v Urasenkeju, Omotesenkeju in Mušakojisenkeju.
"Čajno" šolo je obiskal tudi fotograf fotografske agencije Epa, utrinke pa si lahko ogledate v spodnji galeriji.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje