Restavracija, ki jo je odprl vrhunski japonski kuhar, poleg tega je še makrobiotični svetovalec, za približno 15.000 jenov, kar je približno 170 dolarjev, ponuja kosilo ali večerjo z desetimi različnimi vegetarijanskimi japonskimi jedmi. A to še ni vse, saj poleg hrane obiskovalci dobijo še zdravstveno diagnozo, ki jo kuhar upošteva tudi pri kuhanju.
Vsak meni je tako sestavljen za vsakega obiskovalca posebej, kuhar pa pri tem uporablja sezonske sestavine in kuharske tehnike, ki se najbolje priležejo vsaki stranki.
Ko je hrana prilagojena vsaki stranki posebej
Orientalska umetnost kuhanja za zdravje, ki je zadnje čase zelo priljubljena na Zahodu in med vsemi hollywoodskimi zvezdniki, ima svoje korenine v stari kitajski medicini, nato pa se je razširila po vseh azijskih državah. Z uporabo naravnih značilnosti hrane, s primernim segrevanjem in hlajenjem vseh sestavin in z uporabo različnih metod kuhanja lahko kuhar pripravi obrok, ki okrepi in uravnoteži vsakega človeka.
V spodnji galeriji si lahko ogledate, kako zdravo japonsko hrano pripravlja mojster Hirojuki Naka.
B. T.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje