Bohinjci upajo, da bodo po prenovi hotela Jezero propadajoče turistične objekte prenovili tudi drugi lastniki. Foto: RTV SLO
Bohinjci upajo, da bodo po prenovi hotela Jezero propadajoče turistične objekte prenovili tudi drugi lastniki. Foto: RTV SLO

Gre za 2,2 milijona evrov vredno naložbo družbe Alpinium, za katero upajo, da bo pomembna pridobitev za celoten turistično usmerjeni Bohinj, je dejal župan Franc Kramer.

Hotel, sicer zgrajen leta 1982, ima po štirimesečni prenovi 16 obnovljenih sob, obnovljene kuhinjo, točilnico, restavracijo, garderobe, sanitarije, skladišča, shrambe in teraso. Uredili so tudi klimatizacijo in energetsko učinkovitost hotela, število ležišč pa so povečali za 34 in jih je zdaj na voljo 160. "Pomembno je, da zdaj vsi deli hotela dosegajo standard štirih zvezdic", je dejal direktor Alpinium hotelov Iztok Noč.

Bohinj za kakovosten turizem
Občinski veljaki upajo, da bo obnova zgled drugim bohinjskim turističnim objektom, ki so v zelo slabem stanju. Tako bi se v Bohinju lahko govorilo o turizmu visoke kakovosti, poudarja župan Kramar.

Cilj hotela Jezero je za 43 odstotkov povečati prodajo, da bi postopno odplačali 930.000 evrov posojil, ki jih je najel vlagatelj. 750.000 evrov je za obnovo prispeval evropski sklad.

Bohinju se po besedah direktorja Lokalne turistične organizacije Bohinj Klemna Langusa obeta dobra poletna turistična sezona. Prva polovica leta je bila v primerjavi z lansko slabša, vzrok pa naj bi bilo slabo vreme marca in aprila ter zaprt hotel. Po odprtju je hotel Jezero že 70-odstotno zaseden, opažajo pa zlasti povečano zanimanje angleških turistov.