Celica domuje na območju Metelkove. Foto: RTV SLO
Celica domuje na območju Metelkove. Foto: RTV SLO

Prejšnji teden je Celica praznovala 4. obletnico delovanja. V letu 2006 so imeli 14.451 gostov oziroma 26.297 nočitev. Skoraj vse nočitve, 98 odstotkov, ustvarijo tuji gostje, pri čemer prednjačijo Britanci z 21 odstotki, sledijo Američani z 10 odstotki, devet odstotkov nočitev pa na tretjem mestu ustvarijo Avstralci.

Gostje so predvsem mladi, saj je bilo v lani 90 odstotkov mlajših od 36 let. Celica je eno najbolj zasedenih prenočišč v Sloveniji.

Letošnja zasedenost sob je bila od januarja do junija 82-odstotna, verjetno pa si lahko še boljših rezultatov obetajo zdaj, ko se je začela sezona. Gosti so v povprečju v hostlu preživeli 1,71 dneva.

Kot pojasnjujejo, so lani zmanjšalki število postelj z 92 na 90, in sicer z namenom izboljšanja storitev, ponudili pa so tudi dodatne storitve v recepciji.

Zavod Šouhostel, ki upravlja s Hostlom Celica, je neprofitni zavod, ki ga je leta 2003 ustanovila Študentska organizacija Univerze v Ljubljani. Lastnika objekta Hostla Celica sta Mestna občina Ljubljana in Študentska organizacija Univerze v Ljubljani.

M. K.