Če ne veste, kam bi šli na popoldanski izlet, si oglejte kamniško mestno jedro. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Če ne veste, kam bi šli na popoldanski izlet, si oglejte kamniško mestno jedro. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Stare obrti, vitezi, požiralci ognja in srednjeveška gospoda so poskrbeli za pestre 12. srednjeveške dneve. Naslednja večja prireditev bo avgustovski Kamfest, septembra pa bo mesto gostilo Dneve narodnih noš. Na začetku junija so s slavnostnim koncertom proslavili 55-letnico Glasbene šole, okroglo obletnico (70.) praznuje tudi zdravstveni dom.

Kamnik s prihodom novih meščanov privablja tudi nove trgovce. Kmalu bo mogoče kupovati v Qlandiji in Hoferju. Nenehen napredek zahteva tudi obnovo cest. Promet po dodatnem pasu ob vznožju Starega grada (od šolskega mostu do odbojkarskega igrišča) naj bi kmalu stekel, medtem ko se obnova Ljubljanske ceste že nekam dolgo vleče. Hitreje potekajo dela v Kavarni Veronika, ki bo z novim najemnikom predvidoma že na začetku poletja odprla svoja vrata.

T. O.

V soboto, 7. junija, je Kamnik gostil Srednjeveške dneve. Foto: www.kamnik-tourism.si
Do jeseni bo cerkev na Šutni dobila novo podobo, saj te dni obnavljajo zvonik. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kamnik je bil dolga leta brez hotela, kar je bila sramota za to turistično mesto. Zdaj se premika na bolje. Že nekaj časa goste sprejema mladinski hotel Pod skalo, še letos naj bi bil obnovljen hotel Malograjski dvor. Urejen bo v slogu prve polovice 19. stoletja, v njem pa bo več kot 20 sob. Foto: MMC RTV SLO
Ob vhodu v mestno jedro je postavljen mlaj, saj je minilo deset let prijateljskih stikov med občinama Andechs in Kamnik. Mlaj so aprila postavili kar Bavarci. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kamniški mestni svetniki so podprli gradnjo dveh nakupovalnih centrov (Qlandia, Hofer), ki bosta stala na nekdanjem Stolovem zemljišču ob obvoznici. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Prenova Ljubljanske ceste že predolgo časa para živce voznikom in še podaljšuje že tako dolgo vožnjo v Ljubljano in nazaj. Ob tem je nekaj rešitev prav nelogičnih, na primer ta, da vozniki pri centru Mercator ob zavijanju desno zdaj nimajo svojega pasu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Vlak je idealna rešitev za tiste, ki imajo dovolj zastojev na poti proti Ljubljani. Lani je začel voziti še tako imenovani hitri vlak, ki ob 8.00 odpelje iz Kamnika in v dobre pol ure pride v prestolnico. V nasprotni smeri hitri vlak iz Ljubljane odpelje ob 16.45. Foto: MMC RTV SLO