V termah se lahko mlado in staro odlično zabava tudi jeseni. Foto: BoBo
V termah se lahko mlado in staro odlično zabava tudi jeseni. Foto: BoBo

Tako so že skoraj v celoti zasedeni hoteli in apartmaji v Termah 3000, v Termah Banovci, več kot 90-odstotno zasedenost pa pričakujejo tudi v Termah Lendava. Podobno je tudi v Termah Olimia in Krka, na Čatežu, v Topolščici in Zrečah.

Čarovnice, astrodelavnice in celo druženske z vitezom
V zdraviliščih, ki spadajo v verigo Sava Hotels & Resorts, somed t. i. krompirjevimi počitnicami pripravili pestro ponudbo aranžmajev s poudarkom na družinskih doživetjih. Še posebej so obogatili animacijske programe za najmlajše, ki se bodo lahko zabavali ob otroških maskotah in posebnih tematskih programih: od ustvarjalnih delavnic in zabavnih družinskih aktivnostih v Termah 3000, dogodivščin z Banovskimi čarovnicami, otroških astrodelavnic, opazovanja planetov in ozvezdja v Zdravilišču Radenci, do nepozabnih dogodivščin z rimskim vojščakom Primusom v Termah Ptuj in bučarijade ter druženja z vitezom Mihom v Termah Lendava.

V Termah Olimia so med počitnicami odprli nov tobogan v Wellness Centru Termalija, poleg tega pa so za otroke pripravili bogat animacijski program, kot so bučarijada, zabava ob noči čarovnic, izdelava čarovniških klobukov, večerni čarovniški pokaži kaj znaš, rajanje z levčkom in lov za vikinškim zakladom.

Od buč do malega Oktoberfesta
Za zabavo bo med krompirjevimi počitnicami poskrbljeno tudi v Čateških Toplicah in v hotelu Aquapark v Žusterni v Kopru, ki je del Term Čatež. V Čatežu bodo tako otroci ustvarjali v ustvarjalnih delavnicah, kjer bodo izdelovali buče. Ob večerih se bodo najmlajši zavrteli od glasbi v minidisku, odrasli pa se bodo zabavali ob večernem animacijskem programu. Manjkala ne bo niti zabava za noč čarovnic, v Žusterni pa gostom hotela obljubljajo "pravi mali Oktoberfest".

Ekološke delavnice, čebele in še kaj
Zdravilišče Thermana Laško je letos pripravilo posebno, ekološko obarvano animacijo za najmlajše, skupaj z otroki pa bodo izdelovali tudi bučne okraske in pripravili razstavo. Potekale bodo številne ekoustvarjalne delavnice, kuharske delavnice, izdelovali bodo cvetje iz ekopapirja, skupaj se bodo sprehodili s čebelarjem in poskusili čebelje izdelke. Tudi v treh naravnih zdraviliščih, ki so združena pod blagovno znamko Terme Krka, obljubljajo pestro in zanimivo dogajanje, po 1. novembru pa imajo na voljo še nekaj prostih sob.

Kakšna soba bi se še našla
Terme Zreče
bodo med jesenskimi počitnicami zasedene 80-odstotno in bodo gostile predvsem slovenske družine. Na Rogli se zasedenost giblje predvsem v odvisnosti od vremena. "Glede na to, da se v času počitnic predvideva izboljšanje vremena, pričakujemo, da se bo največ rezervacij opravilo v zadnjem hipu," predvidevajo v Termah Zreče. V Termah Topolšica pričakujejo podobno zasedenost, ob tem pa dodajajo: "Podaljšan konec tedna bo precej pester in zanimiv ter zaseden, visoko zasedenost bomo imeli tudi med počitnicami, a vseeno je na voljo še nekaj prenočitvenih zmogljivosti."