Do konca leta v Postojnski jami pričakujejo še okoli 70.000 gostov. Foto: BoBo
Do konca leta v Postojnski jami pričakujejo še okoli 70.000 gostov. Foto: BoBo

V Postojnski jami so v tem tednu (to je kar dva meseca prej kakor lani) gostili že 600.000. obiskovalca. Direktor družbe Postojnska jama Marjan Batagelj je povedal, da je bilo med njimi 15 odstotkov italijanskih gostov, nato sledijo Južni Korejci, Nemci in domači turisti - Slovenci.

Lani se je skupno število obiskov vseh znamenitosti, ki jih upravlja družba Postojnska jama, povzpelo na skoraj 900.000, letos pa pričakujejo, da jih bodo skupno našteli okrog 980.000. V naslednjih mesecih tako pričakujejo dober obisk, predvsem na tradicionalni prireditvi Žive jaslice, na katere so se že začeli pripravljati.

"Mi smo zelo previdni in ta previdnost temelji predvsem na tem, da zgradimo močne temelje za ponovitev teh rezultatov. Vsako leto pa nam uspe narediti še nekoliko boljšega, tako da naslednje leto resnično pričakujemo milijon obiskovalcev," je dejal Batagelj.

Letošnje leto je za Postojnsko jamo poslovno zelo dobro, saj se nadaljuje dobro poslovanje in s tem rekordi. V zadnjih šestih mesecih so vsak mesec dosegali nove rekorde obiska v zadnjih 25 letih. "Izjemne poslovne rezultate potrjuje tudi certifikat bonitetne odličnosti AAA, ki smo ga prejeli v tem tednu, saj Postojnska jama spada med 1,98 odstotka najboljših pravnih subjektov v Sloveniji, ki se uvrščajo v najvišji razred AAA in je edino podjetje s takim certifikatom v svoji dejavnosti," je še povedal Batagelj.